breaking news

Ongeslagen James Gallagher vecht tegen Chinzo Machida tijdens Bellator 180

March 28th, 2017 | by Marcel Dorff
Ongeslagen James Gallagher vecht tegen Chinzo Machida tijdens Bellator 180
Bellator MMA
0

Zojuist heeft Bellator CEO Scott Coker bekend gemaakt dat de Ier James Gallagher het tijdens Bellator 180 op zal nemen tegen Chinzo Machida. Beide Featherweights zullen op 24 Juni 2017 met elkaar de strijd aan gaan in de Madison Square Garden Arena in New York. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card, en zal op Spike TV te zien zijn. In tegenstelling tot de twee titelgevechten (Chandler/Primus & Lima/Larkin) en de twee ”superfights” (Sonnen/Silva & Fedor/Mitrione) . Deze zijn beschikbaar via PPV in de VS voor $49.99.

James Gallagher (MMA 6-0/Bellator 3-0) wordt gezien als een van de grootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen zijn aankomende tegenstander Kirill Medvedovsky. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovsky in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher ongeslagen bleef. De Ier keerde eerder dit jaar terug tijdens Bellator 173 in Dublin, Ierland. Het gevecht tegen Medvedovsky werd opnieuw ingepland. Gallagher had weinig moeite met de Israëliër en finishte het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens volgde trashtalk over en weer met de eveneens ongeslagen AJ McKee op social media. Echter mag Gallagher het nu gaan opnemen tegen Chinzo Machida. Opvallend is dat beiden mannen bijna 20 (!!) jaar schelen in leeftijd.

Chinzo Machida (MMA 5-2/Bellator 2-0) is de oudere broer van voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Lyoto Machida. Machida maakte in 2005 al zijn MMA debuut, maar een echte carrière in het MMA begon eigenlijk pas in 2013. Machida die als basis uiteraard een Karate achtergrond heeft, was vooral in die sport actief. Tussen 2005 en 2013 vocht Machida slechts drie MMA partijen wat hem een record van 1-2 opleverde. In 2013 vocht Machida voor de RFA organisatie. Machida won zijn debuut voor die organisatie via KO in de eerste ronde. Een half jaar later werd ook zijn tweede partij gewonnen via Unanimous Decision. Na opnieuw een afwezigheid, ditmaal van twee jaar tekende de Braziliaan een contract bij Bellator. Tijdens Bellator 160 wist hij in de eerste ronde Mario Navarro via TKO te stoppen. Machida gaf begin dit jaar zijn Bellator debuut een goed vervolg door Jamar Ocampo in de derde ronde via KO te vloeren. Machida treft nu in New York de jonge ongeslagen Gallagher. Voor beide mannen een serieuze test om te zien waar in de divisie ze op dit moment staan.

Bekijk hieronder de bekend gemaakte gevechten tot noch toe.

24 juni 2017 | Madison Square Garden Arena | New York, New York, USA.

Bellator NYC: Sonnen vs. Silva

BELLATOR NYC PPV CARD BELLATOR 180 PRELIMINARY CARD
Chael Sonnen vs. Wanderlei Silva
Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione
Douglas Lima vs. Lorenz Larkin WELTER.CHAMPIONSHIP
Michael Chandler vs. Brent Primus LIGHT.CHAMPIONSHIP
BELLATOR 180 MAIN CARD 
James Gallagher vs. Chinzo Machida

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »