breaking news

Ongeslagen Jamahal Hill treft Klidson Abreu tijdens UFC evenement op 23 mei

May 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Jamahal Hill treft Klidson Abreu tijdens UFC evenement op 23 mei
UFC
0

De ongeslagen Jamahal Hill zal op 23 mei aanstaande voor de tweede maal zijn opwachting gaan maken in de Octagon. In de Light-Heavyweight divisie stuit de Amerikaan op Klidson Abreu. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie in de Verenigde Staten. Het gevecht dat deel zal uitmaken van de UFC Fight Night 177 card werd bekend gemaakt door MMA Fighting. Beide vechters hebben de partij via social media bevestigd.

Jamahal Hill (MMA 7-0/UFC 1-0) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan maakte meteen zijn debuut bij de bekende KOP organisatie. Daar won hij via Unanimous Decision van Alex Davidson. Vervolgens zou Hill nog tweemaal winnen en mocht hij in Juni 2018 voor de Light-Heavyweight titel vechten tegen Dequan Townsend. Hill won de partij via Unanimous Decision en daarmee dus ook de titel. Na vervolgens een partij bij een andere organisatie ook winnend afgesloten te hebben mocht Hill meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Duitser Alexander Poppeck. Hill vocht erg sterk en wist via een aantal goed geplaatste ellebogen in de tweede ronde Poppeck via TKO te verslaan. Dana White was onder de indruk en beloonde Hill met een UFC contract. Hill zou vervolgens zijn UFC debuut maken tijdens UFC Shenzhen tegen Da Un Jung. Echter kreeg Hill zijn visum niet op tijd rond waardoor hij moest afzeggen. Hill maakte vervolgens wel zijn UFC debuut in Raleigh in Januari 2020 tegen Darko Stosic. Hill versloeg de Serviër via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Klidson Abreu (MMA 15-4/UFC 1-2) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2011 vecht in het Pro-MMA. Abreu pakte in zijn eerste twee jaar als Pro vechter zes overwinningen in evenveel gevechten. Na vervolgens een misstapje belande hij bij de Samurai FC organisatie. Daar pakte hij in zijn tweede gevecht al de titel door Johnny Walker (inmiddels eveneens vechtend in de UFC) te verslaan. Abreu stapte over naar de Jungle Fight organisatie waar hij meteen voor de titel mocht vechten tegen Bruno Henrique Cappelozza. Abreu verloor het gevecht, en na nog een partij bij die organisatie stapte de Braziliaan over naar Brave CF. Bij Brave CF wist Abreu een zeer sterke reeks van drie opeenvolgende overwinningen neer te zetten. Tijdens deze reeks wist Abreu ook de Brave CF Light-Heavyweight titel te pakken en eenmaal te verdedigen. Vervolgens wist Abreu ook te winnen in de RCC en M-1 Challenge tegen respectievelijk Viktor Nemkov en Anton Vyazigin. Beide zeer hoog aangeschreven vechters. Abreu maakte vervolgens met een winstreak van zes gevechten zijn UFC debuut tijdens UFC Praag tegen de Dagestani Magomed Ankalaev. Ankalaev bleek te sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. Abreu wist vervolgens in Juli 2019 wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Tijdens UFC San Antonio wist Abreu zijn tegenstander Sam Alvey te verslaan via Unanimous Decision. Abreu nam het vervolgens in November 2019 op tegen Shamil Gamzatov tijdens UFC Moskou. De Braziliaan verloor via een controversiële Split Decision van de Dagestani. Abreu werd vervolgens in Juni 2020 tijdens UFC Nur-Sultan gekoppeld aan Gadzhimurad Antigulov. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »