breaking news

Ongeslagen Gregor Gillespie vecht tegen Jordan Rinaldi tijdens UFC Charlotte

December 14th, 2017 | by Marcel Dorff

De ongeslagen Gregor Gillespie zal op 27 Januari 2018 terugkeren in de Octagon. ”The Best Fisherman in MMA” zal het tijdens UFC on FOX 27 in Charlotte, North Carolina opnemen tegen Jordan Rinaldi. Gillespie en Rinaldi ontmoeten elkaar in de Octagon van het Spectrum Center in de Lightweight divisie. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Gregor Gillespie (MMA 10-0/UFC 3-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De ongeslagen New Yorker kwam over van de organisatie Ring of Combat waar hij de Lightweight Kampioen was. Gillespie wist zijn eerste zes gevechten allemaal in de eerste ronde te beslissen. Tijdens zijn vijfde gevecht voor de Ring of Combat organisatie (Gillespie vocht alleen maar daar voordat hij naar de UFC kwam) pakte hij al de titel. Deze verdedigde hij tweemaal. Tijdens de laatste verdediging tegen Sidney Outlaw ging Gillespie voor het eerst naar de scorecards. Gillespie won via Split Decision. In September 2016 zou Gillespie zijn UFC debuut maken tegen Joaquim Silva in Brazilië. Echter raakte Silva geblesseerd, en werd vervangen door TUF Brazilië 4 winnaar Glaico Franca. Gillespie domineerde het gevecht met zijn sterke worstelgame en zou een Unanimous Decision winst pakken. Vervolgens mocht Gillespie in zijn geboortestaat New York gaan proberen zijn tweede UFC overwinning te pakken tegen Andrew Holbrook. Gillespie zorgde voor een razendsnelle KO en pakte hier ook gelijk de Performance of the Night bonus mee. Gillespie pakte vervolgens in September 2017 opnieuw een bonus. Ditmaal de Fight of the Night bonus tegen Jason Gonzalez. Gillespie wist uiteindelijk het gevecht via een Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde te beslissen. Gillespie is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière.

Jordan Rinaldi (MMA 13-5/UFC 1-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens de eliminatiegevechten voor TUF 15. Rinaldi verloor van Joe Proctor en werd niet toegelaten tot het TUF huis. Nadat Rinaldi in de jaren erna een winstreak van vijf gevechten had opgebouwd en de UFC met een probleem zat omdat het geen short notice tegenstander kon vinden voor Abel Trujillo kreeg Rinaldi een belletje. Rinaldi viel in, maar verloor via Unanimous Decision. Rinaldi werd vervolgens gematcht tegen Devin Powell tijdens het eerste evenement van 2017. Rinaldi raakte echter geblesseerd en moest afzeggen. Hierdoor vocht Rinaldi in Augustus 2017 pas zijn tweede partij voor de UFC. Tijdens UFC Mexico City stond de Mexicaan Alvaro Herrera tegenover Rinaldi. Rinaldi wist vroeg in de eerste ronde via een Von Flue Choke Submission zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken.

Comments are closed.

Translate »