breaking news

Ongeslagen Gregor Gillespie krijgt ”thuisgevecht” tegen Andrew Holbrook in Buffalo

February 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de ongeslagen New Yorker Gregor Gillespie het gaat opnemen tegen Andrew Holbrook. Beide Lightweights zullen tijdens UFC 210 in Buffalo, New York tegenover elkaar staan. Het evenement vind plaats op 8 April 2017 in het KeyBank Center.

Gregor Gillespie (MMA 8-0/UFC 1-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De ongeslagen New Yorker kwam over van de organisatie Ring of Combat waar hij de Lightweight Kampioen was. Gillespie wist zijn eerste zes gevechten allemaal in de eerste ronde te beslissen. Tijdens zijn vijfde gevecht voor de Ring of Combat organisatie (Gillespie vocht alleen maar daar voordat hij naar de UFC kwam) pakte hij al de titel. Deze verdedigde hij tweemaal. Tijdens de laatste verdediging tegen Sidney Outlaw ging Gillespie voor het eerst naar de scorecards. Gillespie won via Split Decision. In September 2016 zou Gillespie zijn UFC debuut maken tegen Joaquim Silva in Brazilië. Echter raakte Silva geblesseerd, en werd vervangen door TUF Brazilië 4 winnaar Glaico Franca. Gillespie domineerde het gevecht met zijn sterke worstelgame en zou een Unanimous Decision winst pakken. Nu mag Gillespie in zijn geboortestaat gaan proberen zijn tweede UFC overwinning te pakken en zijn ongeslagen status proberen vast te houden tegen Andrew Holbrook.

Andrew Holbrook (UFC 12-1/MMA 2-1) kwam in 2015 de UFC binnen en staat bekend als submission specialist. Holbrook won voordat hij de UFC binnen kwam al zijn tien gevechten. Negen daarvan won hij via submission, en een werd beslist via TKO. Zijn eerste gevecht in de UFC was een late replacement gevecht tegen TUF 13 finalist Ramsey Nijem. Ondanks dat veel mensen Nijem aan de winnende hand hadden, dachten twee judges daar anders over waardoor Holbrook het gevecht won. Holbrook zou vervolgens in Januari 2016 tegen Sage Northcutt vechten maar moest afzeggen vanwege een blessure. In Juli van dat jaar vocht Holbrook tegen eveneens submission specialist Joaquim Silva. Silva besliste het gevecht al na 34 seconden via KO. Echter kwam Holbrook zeer sterk terug in November 2016. In Australië werd tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101 in Melbourne thuisfavoriet Jake Matthews via Split Decision verslagen. Holbrook was de grootste underdog op de card die avond en zorgde dus in veel ogen voor een upset. Holbrook mag gaan proberen zijn overwinning op Matthews een vervolg te geven tegen de nog ongeslagen Gregor Gillespie.

Comments are closed.

Translate »