breaking news

Ongeslagen Eryk Anders ontmoet Welshman John Phillips tijdens UFC Fresno

September 25th, 2017 | by Marcel Dorff

The MMA Kings wist via MMA Today naar buiten te brengen dat de ongeslagen Eryk Anders op 9 December 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 123 in Fresno, Californië. Die avond staat hij tegenover John Phillips. Beide mannen nemen het tegen elkaar op in de Middleweight divisie in de Octagon van het Save Mart Center. Het is niet bekend of het gevecht deel zal uitmaken van de Preliminary Card of Main Card.

Eryk Anders (MMA 9-0/UFC 1-0) is een ongeslagen vechter die in Juli dit jaar van de LFA organisatie afkwam. Anders pakte daar een maand eerder de allereerste titel in de Middleweight divisie door Brendan Allen via Unanimous Decision te verslaan. Anders verving op ”8days notice” de Italiaan Alessio Di Chirico tegen de Braziliaanse MMA veteraan Rafael Natal. In een van de meest indrukwekkende debuutgevechten in 2017 wist Anders zijn tegenstander in de eerste ronde KO te slaan en op zeer indrukwekkende manier dus zijn allereerste overwinning in de Octagon te pakken. Anders komt uit Birmingham, Alabama waar hij ook traint bij Spartans Fitness MMA. Anders won van zijn negen partijen er zes via (T)KO, een via Submission en tweemaal moest de jury eraan te pas komen.

John Phillips (MMA 21-6-0-1/UFC 0-0-0-0) is na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin dit jaar in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas aankomende December zijn UFC debuut zal maken. In zijn vertrouwde Middleweight divisie.

Comments are closed.

Translate »