breaking news

Ongeslagen Engelsman Darren Till ontmoet Bojan Velickovic in Rotterdam

July 29th, 2017 | by Marcel Dorff

UFC Rotterdam heeft er weer een nieuw gevecht bij. Combate journalist Raphael Marinho wist zojuist te melden dat de ongeslagen Darren Till het tijdens UFC Fight Night 115 in Rotterdam zal opnemen tegen de Serviër Bojan Velickovic. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden op 2 September 2017 in de Rotterdam Ahoy. Het is op dit moment niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card zal staan.

Darren Till (MMA 14-0-1/UFC 2-0-1) is een ongeslagen Engelse vechter die al bijna zijn gehele MMA carrière in Brazilië bivakkeert. Till begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Binnen twee jaar had Till een ongeslagen record van 12-0 en belde de UFC aan. Till werd gevraagd om een short-notice partij te vechten tegen de Braziliaan Wendell Oliveira. Till nam het gevecht aan, en versloeg Oliveira via KO in de tweede ronde. Vervolgens mocht de man uit Liverpool zijn tweede gevecht voor de UFC vechten tegen de op dat moment eveneens ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Till won de eerste twee rondes en leek de partij in de zak te hebben. Echter was Till zwaar vermoeid en aangeslagen in de derde ronde. Hierdoor won Dalby op twee judges scorecards de derde ronde met 10-8. Hierdoor was de uiteindelijke score een Majority Draw en bleven beide mannen ongeslagen. Till had mede door blessures, en naar eigen zeggen door laksheid van de UFC anderhalf jaar niet meer gevochten. Daar kwam een paar maanden geleden verandering in toen de Engelsman in Zweden het opnam tegen Jessin Ayari. Till won het gevecht via Unanimous Decision en bleef ongeslagen.

Bojan Velickovic (MMA 15-4-1/UFC 2-1-1) vecht sinds 2016 voor de UFC. De Amerikaanse Serviër maakte in Zagreb zijn debuut tegen de Italiaan Alessio Di Chirico. In een over en weer gaand gevecht won Velickovic uiteindelijk via Unanimous Decision. Een paar maanden later in Juli 2016 vocht Velickovic zijn tweede partij voor de UFC. ATT’s Michael Graves was zijn tegenstander. Graves was nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière, en dat was ook nog het geval na dit gevecht. Het gevecht eindigde namelijk in een Majority Draw waardoor beide mannen ongeslagen bleven binnen de UFC. Echter ging het in December 2016 mis voor Velickovic. In een gevecht waar hij van te voren favoriet was moest hij zijn meerdere erkennen in de Rus Sultan Aliev via Unanimous Decision. Velickovic keerde eerder dit jaar terug in Zweden waar hij het opnam tegen thuisfavoriet Nico Musoke. Velickovic wist Musoke laat in het gevecht via TKO te finishen en de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen.

Comments are closed.

Translate »