breaking news

Ongeslagen DWCS winnaar Michael Morales treft Trevin Giles tijdens UFC 270 op 22 januari

October 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Ongeslagen DWCS winnaar Michael Morales treft Trevin Giles tijdens UFC 270 op 22 januari
UFC
0

Michael Morales heeft zijn eerste UFC partij geboekt staan. De Ecuadoriaan die indruk maakte tijdens de DWCS gaat het op 22 januari aanstaande opnemen tegen Trevin Giles. Giles keert daarmee terug in de Welterweight divisie na een mindere run een gewichtsklasse hoger. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie, echter lijkt Anaheim, Californië de locatie te gaan worden. De Ecuadoriaanse journalist Juan Francisco Rueda meldde de partij. Wij kunnen de datum bevestigen voor UFC 270.

Michael Morales (MMA 12-0/UFC 0-0) is een Ecuadoriaanse MMA vechter die in 2017 op zijn 17de zijn professionele MMA debuut maakte. Morales vocht veel partijen in het regionale circuit van Zuid-Amerika. Daar wist hij furore te maken door in drie jaar tijd twee titels te winnen en een record op te bouwen van 11-0. Onder meer Daniel Bastidas, Oscar Ravello en Miguel Arizmendi werden verslagen. Morales maakte vervolgens tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series zijn opwachting tegen Nikolay Veretennikov. Morales vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Dana White zei Morales eigenlijk nog erg jong te vinden, maar zoveel potentie in hem te zien dat hij geen keus had en hem een UFC contract moest geven.

Embed from Getty Images

Trevin Giles (MMA 14-3/UFC 5-3) is een groot talent uit San Antonio, Texas. De ongeslagen Giles maakte in 2014 op een Legacy FC card zijn MMA debuut. Giles wist van zijn negen partijen voordat hij de UFC binnenkwam er liefst acht te finishen. Alleen zijn laatste partij tijdens het Main Event van LFA 3 tegen Ryan Spann werd gewonnen via Split Decision. Giles debuteerde in Juli 2017 op short notice in de Light-Heavyweight divisie tegen James Bochnovic. Giles liet er geen gras over groeien en liet meteen zien dat hij in de UFC thuishoorde. Giles domineerde het gevecht en won uiteindelijk in de tweede ronde via KO. Giles keerde vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 terug in de Octagon. Dit keer in zijn normale gewichtsklasse (Middleweight) nam hij het op tegen de Braziliaan Antonio Braga Neto. Giles was beter en won via KO in de derde ronde. Giles zou vervolgens in verband met het afmaken van zijn politie opleiding bijna anderhalf jaar niet vechten. Giles keerde terug in de Octagon in Mei 2019 tijdens UFC Rochester tegen Zak Cummings. In een gelijkwaardige partij wist Cummings uiteindelijk Giles laat in de derde ronde via Guillotine Choke Submission te finishen en hem hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière toe te brengen. Giles kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC Newark werd wederom via Guillotine Choke Submission in de derde ronde verloren. Ditmaal was Gerald Meerschaert de tegenstander. Giles werd vervolgens gekoppeld aan Antonio Arroyo tijdens UFC 247 in Houston. Echter werd Arroyo van het gevecht gehaald om medische redenen een dag voor aanvang van het gevecht. Hierdoor werd James Krause de nieuwe opponent. In een competitieve partij pakte Giles via Split Decision een zeer welkome overwinning. Beide vechters kregen voor het gevecht ook de Fight of the Night bonus. Giles werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Jun Yong Park. Echter kon de Zuid-Koreaan in verband met visumproblemen niet in actie komen en werd Kevin Holland de tegenstander. De partij werd uiteindelijk 10 minuten voor aanvang gecanceld nadat Giles flauw viel. Drie maanden later zou Giles wel vechten tegen Bevon Lewis. Via TKO in de derde ronde won Giles. Giles werd vervolgens ingepland om het in Maart 2021 op te nemen tegen Dricus Du Plessis. Echter moest Du Plessis in verband met visumproblemen verstek laten gaan en werd vervangen door Roman Dolidze. Giles won de partij van de op dat moment ongeslagen Dolidze via Unanimous Decision. Uiteindelijk zag Giles zijn winstreak van drie partijen in Juli 2021 gekraakt worden. Via KO in de tweede ronde verloor Giles van de Zuid-Afrikaan Dricus Du Plessis.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »