breaking news

Ongeslagen Deron Winn treft Darren Stewart tijdens UFC Boston

August 7th, 2019 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Deron Winn treft Darren Stewart tijdens UFC Boston
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij in de Middleweight divisie toegevoegd aan de UFC on ESPN 6 card in Boston, Massachusetts. De ongeslagen Deron Winn treft de Engelsman Darren Stewart op 18 Oktober 2019. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de TD Garden. The Body Lock wist eerder al te melden dat het gevecht in onderhandeling was.

Deron Winn (MMA 6-0/UFC 1-0) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Hij is een van de vaste trainingspartners van UFC Heavyweight Kampioen Daniel Cormier. Winn verdiende zijn sporen in het worstelen, maar maakte in 2017 de overstap naar het MMA. Winn wist te imponeren in zijn eerste drie gevechten die allemaal via (T)KO in de eerste ronde werden gewonnen. Vervolgens pakte Winn een gevecht aan bij Bellator MMA. Ook daar wist hij zijn tegenstander Ahmed White in de eerste ronde te finishen. Vervolgens vocht Winn het Co-Main Event voor de Golden Boy Promotions tegen UFC veteraan Tom Lawlor. Win domineerde de partij met zijn worstelen en won via Unanimous Decision. Nu zal hij in de Middleweight divisie in de UFC zijn loopbaan voortzetten. Winn zou zijn debuut maken tegen Markus Perez tijdens UFC Greenville. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor Bruno Silva de tegenstander zou gaan worden. Echter wist ook Silva het gevecht niet te halen en werd Eric Spicely uiteindelijk de tegenstander. In een zeer vermakelijk gevecht dat door de UFC werd bekroond met de Fight of the Night bonus won Deron Winn via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Darren Stewart (MMA 10-4-0-1/UFC 3-4-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kon Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen in 2017 op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. Ook in zijn derde gevecht voor de UFC wist Stewart niet te overtuigen. Tijdens UFC Norfolk ging het in de eerste ronde mis tegen Karl Roberson. De Amerikaan wist via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde Stewart te finishen. Stewart keerde vervolgens terug in de Octagon op short notice in December 2017 tijdens UFC Winnipeg tegen Julian Marquez. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Stewart via TKO in de tweede ronde. Stewart kreeg nog één kans van de UFC tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Eric Spicely. Stewart greep deze kans en pakte ook nog eens via TKO in de tweede ronde de Performance of the Night bonus. Stewart gaf deze overwinning in September 2018 een goed vervolg. Na een moeilijke eerste ronde werd tijdens UFC 228 in Dallas afgerekend met Charles Byrd. Stewart won via KO in de tweede ronde en heeft voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak te pakken. Echter werd die winstreak in November 2018 verbroken. In een zeer gelijkwaardig gevecht verloor Stewart van de ongeslagen Edmen Shahbazyan via Split Decision. Stewart wist vervolgens zich te revancheren in Mei 2019. Tijdens UFC 238 in Chicago won de Engelsman van Bevon Lewis via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »