breaking news

Ongeslagen Deiveson Alcantara Figueiredo vecht tegen Marco Beltran in Rio de Janeiro

March 7th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft het altijd goed ingevoerde Braziliaanse Combate bekend gemaakt dat de ongeslagen Braziliaanse Bantamweight vechter Deiveson Alcantara Figueiredo (bijnaam Daico) zijn UFC debuut zal maken op 3 Juni 2017 tegen de Mexicaan Marco Beltrán. In de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro, Brazilië staan beide Bantamweights tegenover elkaar in de Octagon. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card van UFC 212.

Marco Beltran (MMA 8-4/UFC 3-1) kwam via TUF Latin America de UFC binnen. Hij won zijn eliminatiegevecht tegen Guido Cannetti. Vervolgens was in de halve finale Jose Quinonez via Unanimous Decision te sterk. Hierna wist Beltran drie officiële partijen binnen de UFC te winnen. Marlon Vera, Ning Guangyou en Reginaldo Vieira werden allen verslagen. Het meest in het oog springende resultaat was tegen Vieira. Beltran wist de TUF Brazil 4 winnaar via een Rear Naked Choke in de tweede ronde te verslaan. Begin November 2016 stond een rematch gepland tegen Guido Cannetti in Mexico. Echter raakte Cannetti geblesseerd en viel Joe Soto vijf dagen voor het gevecht in voor Cannetti. Soto bezorgde vroeg in de eerste ronde Beltran zijn eerste officiële UFC verlies via een Heel Hook Submission.

Deiveson Alcantara Figueiredo (MMA 11-0/UFC 0-0) zal in Juni zijn debuut maken voor de UFC. De Braziliaan die traint bij zowel de Alcantara broers (beter bekend als ”Marajó Brothers”) als Coalizão Fight Team is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Met tien finishes (vijf submissions en vijf (T)KO’s) in elf gevechten kunnen we zeggen dat ”Daico” een echte finisher is. Tijdens zijn laatste gevecht voor de SMF organisatie won ”Daico” de titel door in de eerste ronde Ricardo Eduardo do Socorro da Silva via Arm Triangle Choke Submission te verslaan. ”Daico” vocht daarvoor ook driemaal voor de sterke Jungle Fight organisatie waar hij met drie finishes ongeslagen bleef. Of ”Daico”’zijn ongeslagen streak in de UFC kan voortzetten zullen we zien in Juni. Overigens vecht ”Daico” normaal gesproken op Flyweight, maar vecht hij zijn UFC debuut op Bantamweight.

Comments are closed.

Translate »