breaking news

Ongeslagen Anastasia Yankova vecht tegen Elina Kallionidou in Turijn

March 7th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist MMAFighting te melden dat de Russische Anastasia Yankova het op 8 April 2017 zal opnemen tegen Elina Kallionidou. Yankova werd al eerder gelinkt aan het evenement in Turijn, Italië en heeft dus nu ook een tegenstander. Het gevecht in Pala Alpitour zal plaatsvinden op een 130lbs catchweight. Overigens is dit een gevecht op de Main Card van het MMA gedeelte van de avond.

Anastasia Yankova (MMA 4-0/Bellator 2-0) is een Russische MMA vechtster die bij het grote publiek bekend werd toen ze in 2016 een contract bij Bellator MMA tekende. De Russische die ook haar bijverdiensten heeft als model had een sterk debuut voor de organisatie. Zo versloeg ze na iets meer dan anderhalve minuut Anjela Pink via Armbar Submission. Dit was overigens tijdens het eerste bezoek van Bellator in Turijn. In September vorig jaar vocht Yankova in haar VS debuut tegen de eveneens ongeslagen Veta Arteaga. In een zeer gelijk opgaand gevecht won Yankova een zeer controversiële Split Decision en bleef ze ongeslagen in haar Pro-MMA carrière. De Russische vocht tot nu toe al haar gevechten voor Bellator op een Catchweight van 130lbs. Dit komt mede doordat Bellator nauwelijks vrouwelijke Flyweights onder contract heeft, het eigenlijke ”vechtgewicht” van Yankova.

Elina Kallionidou (MMA 5-1/Bellator 0-1) is een Griekse Bantamweight vechtster die in 2016 haar debuut maakte voor Bellator MMA. Als Kampioene van het Griekse Cage Survivor werd Kallionidou gekoppeld aan de op dat moment eveneens ongeslagen Ierse vechtster Sinead Kavanagh. In Dublin werd via Unanimous Decision verloren van de Ierse Kavanagh waardoor Kallionidou haar eerste Pro-MMA verlies moest incasseren. Nu mag de pas 18-Jarige Griekse laten zien wat ze waard is tegen de Russische Yankova.

Bekijk hieronder de voorlopige Bellator 176 card in Turijn, Italië.

8 april 2017 | Pala Alpitour | Torino, Italy.

Bellator 176: Carvalho vs. Manhoef 2

MMA CARD KKB CARD
Rafael Carvalho vs. Melvin Manhoef MIDDLE.CHAMPIONSHIP Denise Kielholtz vs. Martine Michieletto W.FLY.CHAMPIONSHIP
Djamil Chan vs. Valeriu Mircea Giorgio Petrosyan vs. Amansio Paraschiv
Anastasia Yankova vs. Elina Kallionidou John Wayne Parr vs. Nando Calzetta
Carrington Banks vs. Mihail Nica
Alessio Sakara vs. TBA

Comments are closed.

Translate »