breaking news

Ongeslagen Alonzo Menifield treft Trevor Smith tijdens UFC Washington

September 25th, 2019 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Alonzo Menifield treft Trevor Smith tijdens UFC Washington
UFC
0

De ongeslagen Fortis MMA vechter Alonzo Menifield zal op 7 December 2019 zijn opwachting maken in de Octagon. In de Light-Heavyweight divisie stuit hij op Trevor Smith. Smith zou het eigenlijk drie weken eerder in São Paulo opnemen tegen Antonio Rogerio Nogueira. Echter is dit gevecht geschrapt na een blessure van Nogueira. Menifield en Smith treffen elkaar in de Octagon van de Capital One Arena in Washington D.C. tijdens UFC on ESPN 7. The Washington Post maakte het gevecht bekend.

Alonzo Menifield (MMA 9-0/UFC 2-0) is een MMA vechter die uitkomt voor Fortis MMA. Na slechts één jaar te hebben vertoefd in het Amateur circuit maakte Menifield in 2015 de overstap naar het professionele MMA. Menifield debuteerde bij Bellator MMA met een snelle KO overwinning in de eerste ronde. Menifield bleef niet bij Bellator en ging naar de RFA organisatie waar hij wederom een snelle overwinning wist te pakken. Nadat RFA vervolgens met Legacy FC fuseerde in de LFA organisatie was dat het nieuwe thuis voor Menifield. Menifield won zijn eerste partij voor de LFA organisatie en werd vervolgens uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Menifield nam het op tegen UFC veteraan Daniel Jolly. Menifield won nadat Jolly niet meer verder mocht vechten in verband met een oogblessure. Hierdoor was de UFC niet overtuigd en kreeg Menifield geen contract. Menifield keerde terug bij de LFA organisatie waar hij twee overwinningen pakte tegen respectievelijk Otavio Lacerda en Brice Ritani-Coe. Dit was voor de UFC het teken om Menifield uit te nodigen voor het tweede seizoen van de DWCS. Ditmaal vocht Menifield in het Main Event van de 1ste week tegen de eveneens ongeslagen DaShawn Boatwright. Menifield pakte via KO binnen acht(!!!) seconden de overwinning. Ditmaal was de UFC wél overtuigd waarna Menifield zijn verdiende contact kreeg. Menifield zou zijn debuut maken in November 2018 tijdens UFC Denver tegen Saparbek Safarov. Echter trok Safarov zich terug uit het gevecht waardoor de partij in zijn geheel werd gecanceld. Hierdoor debuteerde Menifield pas tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de eveneens debuterende Braziliaan Vinicius Moreira. Menifield hield zijn 100% finishratio intact en versloeg Moreira via TKO in de eerste ronde. Menifield keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 tegen de Schot Paul Craig. Menifield wist Craig zwaar KO te slaan in de eerste ronde en pakte niet alleen de overwinning maar ook de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Trevor Smith (MMA 15-9/UFC 5-6) kwam na de overname van Strikeforce door de UFC in 2013 de organisatie binnen. Smith had een matig debuut en verloor via Split Decision tegen MMA veteraan Ed Herman. Begin 2014 pakte Smith zijn eerste overwinning binnen de UFC om ditmaal wel te winnen via Split Decision van Brian Houston. Smith wist vervolgens in 2014 nog te winnen via Unanimous Decision van Tor Troeng, maar ging tweemaal KO binnen een minuut tegen Thales Leites en Caio Magalhaes (beiden BJJ specialisten). In 2015 vocht Smith maar een keer, maar daar wist hij wel zijn tot nu toe grootste overwinning te behalen door Dan Miller via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens duurde het ruim één jaar voordat we ”Hot Sauce” weer terug zagen in de Octagon. Mede door blessures zagen we Smith in Augustus 2016 pas weer in de Octagon tegen nieuwkomer Joe Gigliotti. Gigliotti had geen antwoord op de groundgame van Smith en verloor via Unanimous Decision. Smith kon echter de 2-fight winstreak geen vervolg geven. In December 2016 werd verloren van TUF 23 winnaar Andrew Sanchez via Unanimous Decision. Eerder in 2017 pakte Smith een gevecht aan op short notice in Stockholm tegen Chris Camozzi. Smith controleerde het gehele gevecht met zijn worstelen, en won een op het oog uiterst eenvoudige Unanimous Decision. Smith zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Gdansk tegen Ramazan Emeev. Echter raakte hij geblesseerd en ging het gevecht niet door. Smith maakte vervolgens zijn opwachting in Liverpool in Mei 2018 tegen Elias Theodorou. In een gelijkwaardig gevecht werd uiteindelijk Theodorou de winnaar via Unanimous Decision. En ook in December 2019 wist Smith het tij niet te keren. Ditmaal werd in Milwaukee verloren van Zak Cummings. Smith zal nu verder gaan in de Light-Heavyweight divisie. Tijdens UFC São Paulo zou hij het gaan opnemen tegen Antonio Rogerio Nogueira. Echter is dit gevecht in verband met een blessure van de Braziliaan geschrapt en zal Smith nu vechten tegen Alonzo Menifield tijdens UFC Washington.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »