breaking news

Ongeslagen Alexey Kunchenko treft Yushin Okami tijdens UFC Adelaide

October 17th, 2018 | by Redactie
Ongeslagen Alexey Kunchenko treft Yushin Okami tijdens UFC Adelaide
UFC
0

De Rus Alexey Kunchenko keert op 1 December 2018 terugkeert in de Octagon. De voormalig M-1 Global Kampioen neemt het op in de Welterweight divisie tegen Yushin Okami. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Adelaide Entertainment Center in Adelaide, Australië. Het gevecht maakt deel uit van UFC Fight Night 142.

Alexey Kunchenko (MMA 19-0/UFC 1-0) is een van de meest respectabele vechters in de Russische MMA scene. Kunchenko begon zijn carrière in 2013. In zijn eerste twee jaren als MMA prof pakte Kunchenko negen overwinningen in evenveel partijen. Zo won hij onder meer van de hoog aangeschreven Adil Boranbayev en Dez Parker. Eveneens maakte hij zijn debuut voor zowel de Fight Nights Global organisatie als de M-1 Global organisatie (die haar evenementen houdt onder de naam M-1 Challenge). Na vier overwinningen voor de M-1 Global organisatie mocht Kunchenko in April 2016 voor de titel vechten tegen Murad Abdulaev. Kunchenko won de partij via TKO in de vierde ronde en pakte de prestigieuze M-1 Global titel. Kunchenko verdedigde de titel liefst viermaal. Zo werden onder meer Alexander Butenko en Sergey Romanov verslagen. Vervolgens gingen er geruchten dat de UFC interesse had in Kunchenko, maar tot een contract kwam het niet. M-1 Global maakte echter bekend in Juli 2018 dat het een samenwerkingsverband met de UFC was aangegaan en dat M-1 Global Kampioenen een kans zouden krijgen in de UFC. Kunchenko is de eerste die sinds deze deal de overstap maakte. De Rus debuteerde in September 2018 tijdens UFC Moskou tegen voormalig titeluitdager Thiago Alves. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Kunchenko die via Unanimous Decision de overwinning pakte en zodoende een succesvol UFC debuut had.

Embed from Getty Images

Yushin Okami (MMA 35-11/UFC 14-6) is een van de meest succesvolle Japanners in de UFC geweest. Okami kwam in 2006 de UFC binnen. Tijdens zijn eerst vier gevechten wist Okami te imponeren met vier overwinningen waaronder een Unanimous Decision tegen mede contender Mike Swick. Okami werd vervolgens gematcht in een title-eliminator tegen voormalig UFC Middleweight Kampioen Rich Franklin. In een zeer matig gevecht was het uiteindelijk Franklin die er met de overwinning via Unanimous Decision vandoor ging en zich ook van een rematch tegen Anderson Silva verzekerde. Okami wist vervolgens driemaal te winnen. Onder meer de zeer sterke BJJ vechter Dean Lister en voormalig UFC Middleweight Kampioen Evan Tanner (R.I.P.) werd verslagen. Vervolgens werd een eenzijdige partij verloren van Chael Sonnen via Unanimous Decision, echter pakte Okami vervolgens met drie overwinningen de draad weer op. De derde, een Unanimous Decision overwinning tegen Nate Marquardt was goed genoeg voor een titelgevecht tegen Kampioen Anderson Silva. Okami wist ooit Anderson Silva te ”verslaan” via een diskwalificatie voordat beide mannen voor de UFC vochten. Silva pakte zijn revanche tegen Okami via TKO in de tweede ronde. Okami zou vervolgens ook van Tim Boetsch via TKO verliezen en leek verder dan ooit verwijderd van een nieuw titelgevecht. Okami herpakte zich met drie overwinningen tegen onder meer voormalig Bellator MMA Middleweight Kampioen Hector Lombard. Okami zou vervolgens verliezen van de sterke Ronaldo ”Jacaré” Souza en werd om onverklaarbare wijze door de UFC van zijn contract ontheven. Dit gebeurde in 2013. Okami zocht vervolgens zijn heil bij de WSOF organisatie waar hij een zeer stroeve start had met twee verliespartijen in drie gevechten. Sindsdien verloor Okami niet meer en wist hij een winstreak van vier gevechten op te bouwen. Het gevecht van Okami tegen Andre Lobato werd gewonnen via Unanimous Decision. Dit gevecht vond plaats in Juli 2017 en was in de Welterweight divisie. In September 2017 zat de UFC zonder Main Event nadat Mauricio ”Shogun” Rua was uitgevallen voor zijn Main Event partij tegen Ovince St.Preux voor UFC Saitama. De UFC vroeg Okami terug die daarop toehapte. Okami vocht tegen ”OSP” in de Light-Heavyweight divisie. Okami verloor het gevecht via Von Flue Choke Submission in de eerste ronde, en keerde weer terug naar de Welterweight divisie. Tijdens UFC Glendale in April 2018 was Dhiego Lima de tegenstander. Okami domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »