breaking news

Ongeslagen Alexey Kunchenko treft Laureano Staropoli tijdens UFC Montevideo

June 19th, 2019 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Alexey Kunchenko treft Laureano Staropoli tijdens UFC Montevideo
UFC
0

De ongeslagen Rus Alexey Kunchenko zal op 10 Augustus 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 156 in Montevideo, Uruguay. In de Welterweight divisie treft hij de Argentijn Laureano Staropoli. Red Fury MMA wist dit te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Antel Arena. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card.

Alexey Kunchenko (MMA 20-0/UFC 2-0) is een van de meest respectabele vechters in de Russische MMA scene. Kunchenko begon zijn carrière in 2013. In zijn eerste twee jaren als MMA prof pakte Kunchenko negen overwinningen in evenveel partijen. Zo won hij onder meer van de hoog aangeschreven Adil Boranbayev en Dez Parker. Eveneens maakte hij zijn debuut voor zowel de Fight Nights Global organisatie als de M-1 Global organisatie (die haar evenementen houdt onder de naam M-1 Challenge). Na vier overwinningen voor de M-1 Global organisatie mocht Kunchenko in April 2016 voor de titel vechten tegen Murad Abdulaev. Kunchenko won de partij via TKO in de vierde ronde en pakte de prestigieuze M-1 Global titel. Kunchenko verdedigde de titel liefst viermaal. Zo werden onder meer Alexander Butenko en Sergey Romanov verslagen. Vervolgens gingen er geruchten dat de UFC interesse had in Kunchenko, maar tot een contract kwam het niet. M-1 Global maakte echter bekend in Juli 2018 dat het een samenwerkingsverband met de UFC was aangegaan en dat M-1 Global Kampioenen een kans zouden krijgen in de UFC. Kunchenko is de eerste die sinds deze deal de overstap maakte. De Rus debuteerde in September 2018 tijdens UFC Moskou tegen voormalig titeluitdager Thiago Alves. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Kunchenko die via Unanimous Decision de overwinning pakte en zodoende een succesvol UFC debuut had. Kunchenko nam het vervolgens in December 2018 op tegen MMA veteraan Yushin Okami in Adelaide. Kunchenko vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Laureano Staropoli (MMA 9-1/UFC 2-0) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli voordat hij bij de UFC tekende. De Argentijn maakte in zijn eigen stad Buenos Aires zijn UFC debuut in November 2018 tegen de Mexicaan Hector Aldana. In een spectaculaire partij waar beide vechters de Fight of the Night bonus wisten te winnen won “Pepi” voor eigen publiek via Unanimous Decision. Staropoli zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Thiago Alves. Staropoli vocht erg sterk en won via Unanimous Decision van de Braziliaan.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »