breaking news

Ongeslagen Alexandr Romanov treft Ilir Latifi op 19 februari tijdens UFC evenement

December 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Alexandr Romanov treft Ilir Latifi op 19 februari tijdens UFC evenement
UFC
0

De ongeslagen Alexandr Romanov maakt op 19 februari zijn opwachting in de Heavyweight divisie. De Moldaviër gaat het opnemen tegen de Albanese Zweed Ilir Latifi. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Romanov won zijn meest recente partij tegen Jared Vanderaa, terwijl Latifi won via Split Decision van Tanner Boser.

Alexandr Romanov (MMA 15-0/UFC 4-0) is een Moldavische MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2016. Romanov kwam vooral uit voor het Moldavische Eagles FC waar hij in 2018 de Interim Heavyweight titel wist te pakken door Alexander Stolyarov via KO binnen 25 seconden te stoppen. Romanov zou nooit voor de “undisputed” titel vechten, maar wist hierna nog vier overwinningen te pakken tegen onder meer Bellator MMA veteraan Virgil Zwicker en Sergio Freitas. De Moldaviër komt met een ongeslagen record en een 100% finishratio de UFC binnen. Echter moest hij in Juli 2020 zijn geplande debuut tegen Marcin Tybura aan zich voorbij laten gaan in verband met COVID-19. Romanov werd vervolgens ingepland in September 2020 tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter was het dit keer de Lima die positief testte voor COVID-19 waarna de partij werd gecanceld. Een week later maakte Romanov wél zijn debuut. Tegenstander was eveneens nieuwkomer Roque Martinez. Romanov domineerde de partij en won via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Romanov wist die overwinning in November 2020 een uitstekend vervolg te geven. Via Forearm Choke Submission in de eerste ronde werd gewonnen van Marcos Rogerio de Lima. Hij ontving hier de Performance of the Night bonus voor. Vervolgens zou Romanov vijf maanden later het opnemen tegen Juan Espino. Romanov won de partij via een Technical Split Decision. Het gevecht werd aan het begin van de derde ronde gestopt na een illegale knie in het kruis van de Moldaviër. Hierdoor kon Romanov niet door en ging het gevecht naar de judges. Romanov wist in Oktober 2021 weer ouderwets via finish te winnen. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Jared Vanderaa.

Embed from Getty Images

Ilir Latifi (MMA 15-8-0-1/UFC 8-6-0-0) is een Albanese Zweed die sinds 2013 vecht in de UFC. Gegard Mousasi verwelkomde hem tijdens het Main Event van UFC on Fuel TV. Latifi viel op het laatste moment in nadat Alexander Gustafsson geblesseerd af moest haken. Het gevecht dat drie ronden zou duren werd vrij eenvoudig gewonnen door Gegard Mousasi via een Unanimous Decision. De daarop volgende twee partijen wist Latifi wel winnend af te sluiten tegen respectievelijk Cyrille Diabaté (Submission) en Chris Dempsey (KO). Daarna verloor Latifi van de Pool Jan Błachowicz via TKO en wist hij daarna weer driemaal op rij te winnen, waaronder tegen Hans Stringer via een KO in de eerste ronde. Vervolgens vocht Latifi in September 2016 in Hamburg tegen Ryan Bader. In de tweede ronde wist Bader een verwoestende knie op het hoofd van Latifi te plaatsen waardoor laatstgenoemde out ging. Latifi stond vervolgens gepland om het op te nemen tegen Antonio Rogerio Nogueira. Echter raakte Nogueira geblesseerd, en werd Latifi van de card gehaald. Latifi keerde vervolgens terug tijdens UFC 215 in Edmonton waar hij het opnam tegen de ongeslagen Tyson Pedro. Latifi wist met zijn sterke groundgame zijn tegenstander 15 minuten te domineren en de Unanimous Decision te pakken. Latifi keerde vervolgens terug tijdens UFC Orlando in Februari 2017. Via een zeer indrukwekkende Standing Guillotine Choke Submission versloeg Latifi zijn tegenstander Ovince St.Preux in de eerste ronde. Latifi zou het vervolgens opnemen tegen Glover Teixeira tijdens UFC Hamburg. Echter moest de Zweed zich met een blessure terugtrekken. Hierdoor vocht hij pas weer tijdens UFC 232 in December 2018 tegen Corey Anderson. Na een goede start wist Anderson het echter over te nemen en verloor Latifi via Unanimous Decision. Latifi zou vervolgens in Juni 2019 in Stockholm terugkeren in de Octagon tegen Volkan Oezdemir. Latifi liep echter tijdens Fight Week een rugblessure op en moest noodgedwongen zich terugtrekken uit de strijd. Het gevecht is werd opnieuw ingepland voor UFC Newark in Augustus 2019. Echter door visumproblemen van Oezdemir zou het gevecht een week later plaatsvinden in Montevideo. Latifi verloor het gevecht in de tweede ronde via KO. De Zweed ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog naar de Heavyweight divisie. Tijdens UFC 247 in Houston nam hij het op tegen Derrick Lewis. In een gelijkwaardige partij verloor Latifi via Unanimous Decision. Latifi wist uiteindelijk in Juni 2021 zijn losing streak van drie partijen te doorbreken. Via Split Decision werd gewonnen van de Canadees Tanner Boser.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »