breaking news

ONE: Warriors of the World krijgt Strawweight titelgevecht

November 20th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

ONE Championship heeft eerder een kick-off persconferentie gehouden voor het hoogverwachte evenement, ONE: Warriors of the World. Dit evenement zal plaatsvinden op 9 december 2017 in de Impact Arena van Bangkok, Thailand. De headliners van het evenement zijn de ONE superster en top Lightweight deelnemer Shannon ‘OneShin’ Wiratchai en de Russische Rasul Yakhyaev. Zojuist heeft de promotie ook het gevecht tussen Yoshitaka Naito en Alex Silva toegevoegd aan de kaart. Tijdens dit gevecht verwacht de ongeslagen Naito zijn titel te verdedigen.

De regerende en verdedigende ONE Strawweight wereldkampioen Yoshitaka ‘Nobita’ Naito uit Chiba, Japan is een ongeslagen vechter met een professionele carrière van twaalf om nul. Hij bezit zes overwinningen door middel van een submission en één knock-out. De 33-jarige wist in de wereldberoemde Korakuen Hall van Japan als Shooto Flyweightkampioen te strijden. Hij won de ONE Strawweight titel na het winnen van Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke in zijn debuut in 2016. Naito maakt zijn tweede verdediging van zijn riem tegen Alex Silva in Bangkok.

Alex “Little Rock” Silva uit Sao Paulo, Brazilië, is een tweedegraads Braziliaanse jiu-jitsu vechter met een winnende reeks van vijf wedstrijden. Hij is een technische specialist op het gebied van submission en heeft hierin ook al zijn overwinning mee beëindigd. In zijn meest recente overwinning maakte Silva snel werk van de hoog aangeschreven en voorheen ongeslagen Hayato Suzuki. Silva stapt de kooi in met een record van zes om één.

Lees ook: Rich Franklin introduceert realityserie en MMA-competitie ONE Warrior Series.

Daarnaast staan Shannon Wiratchai en Rasul Yakhyaev ook op het canvas om te strijden voor de winst. Chatri Sityodtong, Chairman en CEO van ONE Championship blikt vooruit op het evenement: “Bangkok is one of the most amazing places in the world to hold a live sporting event because the fans are so passionate and energetic. The atmosphere we create at the Impact Arena is unique and you have to experience it firsthand to understand the kind of electricity that flows through the stadium. This main event we have lined up is sure to produce fireworks as Thailand’s biggest martial arts star, Shannon Wiratchai, showcases his skills inside the ONE Championship cage against Russia’s Rasul Yakhyaev.”

Shannon “OneShin” Wiratchai uit Thailand kent verschillende spannende en spectaculaire gevechten binnen de hekken van de ONE Championship kooi. Als ondersteuner van de Bangkok Fight Lab verzorgd hij verschillende trainingen in Bangkok. Zo kent hij onder andere Muay Thai, boksen, worstelen en Braziliaanse Jiu-Jitsu. Wiratchai is een aanvallende vechter die graag op zijn beurt creatief en onvoorspelbaar omgaat met zijn techniekenpakket. Wiratchai streeft ernaar om te winnen op een spectaculaire wijze.

De 26-jarige Rasul Yakhyaev uit Grozny, Rusland is een Lightweight vechtsporter die in zijn zeven jarige professionele carrière veel vaardigheden heeft opgebouwd. Yakhyaev is van alle markten thuis en heeft zowel knock-out als submission overwinningen op zijn naam staan. Met drie verliespartijen op rij bij de ACB banner krijgt hij nu de kans om zich te bewijzen bij ONE: Championship. Yakhyaev heeft gewonnen van onder andere Alexander Panasyuk en Mark Zomer.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »