breaking news

ONE: Grit & Glory pakt uit met spectaculaire rematch

April 3rd, 2018 | by Lennart Van Arendonk
ONE: Grit & Glory pakt uit met spectaculaire rematch
ONE Championship
0

ONE Championship (ONE) keert op 12 mei terug naar het Jakarta Convention Center met het evenement Grit & Glory. Verschillende lokale en internationale talenten zullen op het canvas staan om het publiek te trakteren op spectaculaire gevechten en technieken. De avond wordt afgesloten door de ONE Strawweight kampioen Alex ‘Little Rock’ Silva en de Braziliaanse uitdager Yoshitaka ‘Nobita’ Naito.

Chatri Sityodtong, Chairman en CEO van ONE Championship, kijkt reikhalzend uit naar het evenement: “Their first encounter just months ago was a gripping five-round affair that saw the best of each man. Now, Alex Silva and Yoshitaka Naito are set to dance once again inside the ONE Championship cage. The ONE Strawweight World Championship hangs in the balance. Jakarta is once again ready to play host to a blockbuster evening of world-class martial arts,
and I am pleased to announce another spectacular card.”

Alex ‘Little Rock’ Silva uit Sao Paulo, Brazilië, draagt een derde dan in het Braziliaanse Jiu-Jitsu. Hij is een technische specialist met een groot aanbod in het entertainment. Vijf van Silva zijn laatste zes overwinningen zijn allemaal op een spectaculaire manier geëindigd. In zijn meest recente wedstrijd versloeg Silva de voormalige kampioen Yoshitaka Naito via een unanieme beslissing. Nu is hij klaar om terug te keren naar de actie en zijn titel te verdedigen tegen dezelfde man van wie hij hem afpakte.

De voormalige ONE Strawweight wereldkampioen Yoshitaka ‘Nobita’ Naito uit Matsudo, Japan, bezit een professioneel record van 12-1. Hij heeft zes partijen gewonnen met een submission en één met knock-out. Naito maakte naam in de wereldberoemde Korakuen Hall van Japan waar hij meerdere keren het main event vervulde van Shooto evenementen. Hij wist tijdens zijn debuut Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke te verslaan en kroonde zichzelf direct tot kampioen. Sinds dien was alleen Alex Silva hem te sterk af. Hij pakt deze herkansing met beide handen aan.

Naast dit main event kent de line-up verschillende grote namen:

Vitaly Bigdash en Kotetsu Boku vallen gelijk op bij het lezen van de line-up. Bigdash is een 33-jarige vechter uit Rusland en kende voor een lange tijd geen verlies. Hij draagt momenteel een record van 9-1 en wist bijna al zijn partijen uit de handen van de jury te houden. Alleen beide partijen tegen Aung La N Sang gingen door tot het klinken van de bel. De eerste keer bewees Bigdash de sterkste te zijn, en in de rematch ging La N Sang ervandoor met de winst. Bigdash heeft in het verleden gevochten bij promoties als ProFC, OC en de Glory World Series.

De 40-jarige Japanse Kotetsu Boku is voor de Nederlanders vooral bekend dankzij zijn partij tegen Vincent Latoel. Boku won tijdens dit evenement met een technische knock-out in de tweede ronde. Boku is een oud ONE Lightweight kampioen en kent overwinningen van onder andere Eric Kelly, Tony Hervey en Yukinari Tamura. Al sinds 2012 is Boku bekend bij de promotie en hij heeft intussen een record opgebouwd van 26–12–2. Na zijn recente verliespartij van Christian Lee, hoopt hij nu de winst weer te pakken.

Wist jij dat MMA DNA ook actief is op Youtube? Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »