breaking news

ONE: Dynasty of Heroes pakt groots uit

May 16th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
ONE: Dynasty of Heroes pakt groots uit
ONE Championship
0

De grootste sportorganisatie van de Aziatische geschiedenis, ONE: Championship heeft eerder een blockbuster main event aangekondigd voor het evenement ONE: Dynasty of Heroes. Het gaat hier over een gevecht tussen de Atomweight kampioen Angela ‘Unstoppable’ Lee en de Braziliaanse uitdager Istela Nunes. Ook tijdens het co-main event wordt er grootst uitgepakt, hier staat de Welterweight kampioen Ben ‘Funky’ Askren tegen de stijgende jonge Maleisische ster Agilan ‘Alligator’ Thani. Het evenement wordt op 26 mei georganiseerd in de Singapore Indoor Stadium.

De ongeslagen ONE Championship Atomweight Kampioene Angela Lee maakt alweer snel haar opwachting. haar titel zal verdedigen tegen de eveneens ongeslagen Braziliaanse Istela Nunes. Dit zal Lee’s tweede titelverdediging worden.

De altijd goedlachse Angela Lee (MMA 7-0/ONE 7-0) maakte pas in 2015 haar MMA debuut. De BJJ Brown Belt en Taekwondo Black Belt is ook pas 20 jaar. Ondanks dat is ze een van de grootste sterren van de ONE Championship organisatie. In 2015 wist Lee viermaal via Submission (waarvan drie in de eerste ronde) haar partij te winnen. Hierbij zat ook de zeer schaars vertoonde Twister Submission. In Februari 2016 wist Lee via een Neck Crank Submission in de tweede ronde te winnen van Rebecca Heintzman. Dit leverde Lee een titelgevecht op tegen de Japanse veterane Mei Yamaguchi. Uiteindelijk wist Lee via Unanimous Decision haar tegenstandster te bedwingen. Lee ging voor het eerst in haar carrière naar de judges scorecards, maar wist wel de allereerste ONE Championship Women’s Atomweight titel te pakken. Vorige week verdedigde Lee voor de eerste keer haar titel tegen de ongeslagen Taiwanese Jenny Huang. Via stoten in de derde ronde dwong Lee haar tegenstandster tot aftikken waardoor ze haar titel dus met succes wist te verdedigen.

Istela Nunes (MMA 5-0-0-1/ONE 1-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die in Augustus 2016 haar debuut maakte voor de organisatie. Nunes vocht daarvoor al haar partijen in Brazilië. Die partijen wist ze allemaal te winnen op een na. Die partij, tegen Caroline Silva werd omgezet in een No-Contest na een illegale soccer kick van Nunes. Nunes vocht in ONE Championship tegen de vrouw waar Lee haar titel tegen won, namelijk Mei Yamaguchi. In een zeer evenwichtig gevecht wist Nunes uiteindelijk via Split Decision aan het langste eind te trekken. Nunes staat in tegenstelling tot Lee juist bekend om haar sterke standup. Lee staat juist bekend om haar zeer sterke groundgame waardoor we enigszins weten waar beide dames graag het gevecht naar toe willen brengen.

Op het Co-main event is het aan Ben Askren en Agilan Thani om het publiek te trakteren op een spectaculair gevecht.

De voormalige NCAA divisie All American, Ben Askren is misschien wel de sterkste Welterweight vechter zonder contract bij de Ultimate Fighting Championship. In slechts een paar gevechten was Askren in staat om de ONE Welterweight titel te winnen. De hoogopgeleide Askren wordt algemeen beschouwd als de beste van de divisie. Ook is hij te vinden in de wereld ranglijst. Hij kent een professioneel record van 15-0 (1) en heeft overwinning met zowel een knock-out als submission op zijn naam staan. Voor zijn ONE: Championship debuut was hij actief bij de organisatie Bellator MMA. Hier was hij overigens ook kampioen.

Voor zijn aankomende partij tegen de Maleisische ster Agilan ‘Alligator’ Thani verwacht hij een knock-out in de eerste ronde: “I have been doing exactly the same thing since 2009, but the thing is, nobody has been able to stop it yet. So, I am going to keep saying what I do, and keep doing what I said I was going to do, and it is going to keep working, because my opponents are just not good enough to stop it. It will be a late first round via TKO stoppage by elbows.”

Aan de andere kant van de kooi komt de ongeslagen Agilian Thani te staan. Deze vechter uit Kuala Lumpur, Maleisië maakt na een korte afwezigheid zijn terugkeer bij de promotie. Na een spectaculaire overwinning op de Welterweight veteraan Jeff Huang kent de 21-jarige vechter een professioneel record van zeven om nul. Ook zijn amateur partijen gingen zonder slag om stoot. Hij won hier vijf opeenvolgende partijen. De jonge Maleisische vechter heeft laten zien de technieken te beheersen en heeft een schot op de titel meer dan verdiend.

Bekijk hier de volledige line-up van het evenement ONE: Dynasty of Heroes:

Comments are closed.

Translate »