breaking news

ONE Championship 62 : Legends of the World bevat ”Champion vs. Champion”

September 19th, 2017 | by Redactie
ONE Championship 62 : Legends of the World bevat ”Champion vs. Champion”
ONE Championship
0

ONE Championship heeft via een officieel persbericht naar buiten gebracht dat het op 10 November 2017 een groots evenement zal organiseren in de Mall of Asia Arena te Manilla, Filipijnen. Tijdens het Main Event zal Lightweight Kampioen Eduard Folayang het gaan opnemen tegen Featherweight Kampioen Martin Nguyen. Voor Folayang zal dit zijn tweede titelverdediging worden, voor Nguyen is dit een kans om in twee divisies de titel in zijn bezit te krijgen.

Eduard Folayang (MMA 18-5/ONE 8-3) is een Filipijnse MMA vechter die uitkomt voor Team Lakay. Folayang is een van de vechters die op de allereerste card stond van ONE Championship (destijds nog ONE FC) in September 2011. Folayang heeft een aantal mooie overwinningen op zijn resumé staan tegen onder andere oud ONE Championship kampioen Kotetsu Boku en de Nederlander Vincent Latoel. Folayang won begin 2016 van zowel Tetsuya Yamada als Adrian Pang, en wist zich daarmee een titelgevecht te verdienen tegen Shinya Aoki. In November 2016 wist Folayang een van de grootste verrassingen van het jaar te verzorgen door Shinya Aoki via TKO in de derde ronde te verslaan en de ONE Championship Lightweight titel te claimen. In April dit jaar verdedigde Folayang voor het eerst deze titel in Manilla tegen Ev Ting. Folayang won het gevecht via Unanimous Decision.

Martin Nguyen (MMA 9-1/ONE 6-1) is een Australiër van Vietnamese afkomst. ”The Situ-Asian” komt uit voor KMA Top Team en vecht sinds 2014 voor de ONE Championship organisatie. Nguyen kwam binnen als de Brace FC Kampioen en nam het op tegen Rocky Batolbatol. Nguyen won het gevecht en mocht vervolgens voor de Interim Titel vechten tegen Marat Gafurov. Gafurov bleek veel te sterk en versloeg Nguyen binnen een minuut via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Nguyen aan een absolute vernietigingstocht beginnen binnen de Featherweight divisie. Zo won hij vier gevechten op rij en allemaal in de eerste ronde. Onder meer Christian Lee en Kazunori Yokota werden verslagen. Nguyen dwong hiermee een rematch af met de inmiddels Kampioen Marat Gafurov. Gafurov was (gezien het eerste gevecht) de torenhoge favoriet in de rematch. Echter wist Nguyen een perfecte stoot op de kin van Gafurov in de tweede ronde te plaatsen. Gafurov ging KO en Nguyen pakte de titel. Nu mag Nguyen (die pas recent de titel won) gaan proberen om een tweede titel toe te gaan voegen aan zijn prijzenkast.

Tweet 20

Comments are closed.