breaking news

Omari Akhmedov vervangt Dominique Steele tegen Kyle Noke in Melbourne

October 22nd, 2016 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag maakte FoxSports Australië bekend dat Kyle Noke een nieuwe tegenstander heeft toegewezen voor zijn gevecht tijdens UFN 101 in Melbourne, Victoria, Australië.

Dominique Steele de originele tegenstander van Noke is geblesseerd geraakt tijdens zijn training. Steele zal worden vervangen door Omari Akhmedov. Saillant detail is dat Noke en Akhmedov voormalige trainingsmaatjes zijn. Noke traint nog altijd regelmatig bij JacksonWink MMA, Akhmedov is inmiddels verhuisd naar Florida waar hij traint bij American Top Team.

Kyle Noke (MMA 22-9-1/UFC 6-5-0) vecht al meer dan 10 jaar in de UFC en voegt binnenkort een 12e UFC gevecht toe aan zijn record. Noke begon zijn UFC carrière als Middleweight maar maakte eind 2012 de overstap naar de Welterweight divisie, nadat hij driemaal won en tweemaal achter elkaar verloor. Zijn debuut in de Welterweight divisie was een groots succes toen hij na 45 seconden klaar was met Charlie Brenneman en op (T)KO won. Helaas verloor Noke zijn laatste twee gevechten tegen Alex Morono en Keita Nakamura. Lichtpuntje voor de Australiër is wellicht dat hij tijdens zijn UFC carrière 75% van de partijen in zijn thuisland won.

Omari Akhmedov (MMA 15-4/UFC 3-3) kwam in 2013 met een 12-1 record de UFC binnen. In zijn debuut had hij met een succes. Hij versloeg de Braziliaan Hernani Perpetuo via KO in de eerste ronde. Beide mannen waren al een paar keer knockdown gegaan. Het spektakelstuk kreeg Fight of the Night toegewezen. Vervolgens werd Akhmedov gematcht tegen Gunnar Nelson. Nelson bleek een maatje te groot en finishte de Rus in de eerste ronde via Submission. Vervolgens wist Akhmedov zowel Mats Nilsson als Brian Ebersole te verslaan. Maar net als Kyle Noke heeft ook Akhmedov zijn laatste twee gevechten verloren. Zowel Sergio Moraes als Elizeu Zaleski Dos Santos finishten de Rus in de derde ronde via TKO. Het laatste gevecht tegen Dos Santos leverde Akhmedov wel nog een Fight of the Night bonus op.

14805532_1351534701532339_1135415708_n

Leave a Reply

Translate »