breaking news

Omari Akhmedov kruist degens met KO-specialist Abdul Razak Alhassan in Stockholm

April 5th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft Omari Akhmedov via zijn social media accounts bekend gemaakt dat hij het op 28 Mei 2017 gaat opnemen tegen de Ghanese Amerikaan Abdul Razak Alhassan. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 109 in de Ericsson Globe te Stockholm, Zweden. Het Welterweightgevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Omari Akhmedov (MMA 16-4/UFC 4-3) kwam in 2013 met een 12-1 record de UFC binnen. In zijn debuut had hij met een succes. Hij versloeg de Braziliaan Hernani Perpetuo via KO in de eerste ronde. Beide mannen waren al een paar keer knockdown gegaan. Het spektakelstuk kreeg Fight of the Night toegewezen. Vervolgens werd Akhmedov gematcht tegen Gunnar Nelson. Nelson bleek een maatje te groot en finishte de Rus in de eerste ronde via Submission. Vervolgens wist Akhmedov zowel Mats Nilsson als Brian Ebersole te verslaan. Akhmedov verloor twee van zijn laatste drie gevechten verloren. Zowel Sergio Moraes als Elizeu Zaleski Dos Santos finishten de Rus in de derde ronde via TKO. Het gevecht tegen Dos Santos leverde Akhmedov wel nog een Fight of the Night bonus op. Echter kwam Akhmedov tegen voormalig teamgenoot Kyle Noke zeer goed voor de dag. En won in November 2016 via Unanimous Decision van de Australiër in Melbourne.

Abdul Razak Alhassan (MMA 7-0/UFC 1-0) is iemand met een 100% KO ratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte vorig jaar November op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan mag het nu gaan opnemen tegen Akhmedov, een behoorlijke stap omhoog in competitie.

Comments are closed.

Translate »