breaking news

Omar Morales vs. Giga Chikadze toegevoegd aan UFC evenement op 10 oktober

September 2nd, 2020 | by Redactie
Omar Morales vs. Giga Chikadze toegevoegd aan UFC evenement op 10 oktober
UFC
0

Omar Morales maakt op 10 oktober aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De ongeslagen vechter treft de Georgiër Giga Chikadze. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie. De locatie is nog niet bekend echter lijkt dit Abu Dhabi te worden. Het gevecht werd bekend gemaakt door Milenio.

Omar Morales (MMA 10-0/UFC 2-0) is een Venezolaanse MMA vechter die zijn MMA carrière begon in 2011. In vijf jaar tijd wist Morales een record bij elkaar te vechten van 6-0. Morales tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij Bellator MMA. In Augustus 2018 versloeg hij Troy Nawrocki via een Headkick KO in de eerste ronde. Morales zou vervolgens door de UFC worden uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was LFA Lightweight Kampioen Harvey Park. Morales was op papier underdog in het gevecht, maar liet zien dat de realiteit anders was. Morales finishte Park in de tweede ronde via TKO en kreeg van Dana White een contract bij de UFC. Morales maakte vervolgens tijdens UFC Busan in December 2019 zijn UFC debuut tegen Dong Hyun Ma. Morales won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens werd hij gematcht tegen Alexander Hernandez in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Hierdoor kwam Morales een maand later in actie tegen Gabriel Benitez. Morales won de enerverende partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Giga Chikadze (MMA 9-2/UFC 2-0) verdiende zijn sporen in het kickboksen, maar is inmiddels volledig gefocust op het MMA. De Georgiër maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut. Dit debuut was niet succesvol waarna Chikadze tekende bij de Gladiator Challenge organisatie. Na vijf overwinningen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Chikadze stelde teleur en verloor in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission tegen Austin Springer. Chikadze keerde terug bij de Gladiator Challenge organisatie waar hij twee overwinningen op rij wist te pakken. Chikadze werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 zijn debuut tegen Brandon Davis. Chikadze won het gevecht via Split Decision. Vervolgens zou Chikadze tijdens UFC Norfolk in Februari 2020 vechten tegen Mike Davis. Echter raakte Davis geblesseerd en wist de UFC geen vervanger te vinden. Chikadze zou vervolgens ingepland worden een week later tijdens UFC 248 tegen Jamall Emmers. Chikadze won het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd de partij tegen Mike Davis opnieuw ingepland. Echter zei Davis wederom af en werd Chikadze gematcht tegen Irwin Rivera. Chikadze won het gevecht via Unanimous Decision. Chikadze zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Alex Caceres. Echter moest hij zich in verband met een positieve COVID-19 test terugtrekken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »