breaking news

Olympisch goud winnares Kayla Harrison tekent contract bij WSOF

October 27th, 2016 | by Redactie

Na de recente aankondiging van WSOF over hun New York show die op 31 december zal plaatsvinden met maar liefst vier titel gevechten op de kaart, komt men vandaag wederom met groot nieuws. Kayla Harrison, die sinds de Olympische spelen van afgelopen zomer zeer gewild is in de wereld van het MMA, heeft de overstap daadwerkelijk gemaakt en treed in dienst van World Series of Fighting.

Harrison won in de discipline judo haar 2e gouden Olympische medaille in de gewichtsklasse tot 78 kilogram. Toen zij na afloop voor een grote groep journalisten verscheen, leek iedereen het heel normaal te vinden dat Kayla haar 2e gouden medaille gepakt had. De meeste vragen die gesteld werden gingen namelijk allemaal over MMA.

Gaandeweg de maanden september en oktober werden de geruchten steeds hardnekkiger dat de 26 jarige Harrison de overstap naar MMA definitief zou maken. Na een interview dat ze deed met Ariel Helwani leek het een kwestie van tijd te zijn voordat ze het startschot voor haar MMA carrière zou geven.

Harrison zal in eerste instantie diverse evenementen van WSOF gaan voorzien van commentaar en zal bij diverse events aantreden als ambassadeur van de organisatie. Of het daadwerkelijk tot een professioneel MMA debuut gaat komen zal de tijd ons leren.

Als we tussen de regels door lezen, lijkt ook dit laatste enkel een kwestie van tijd te zijn. De voormalig trainingspartner van Ronda Rousey lijkt met haar judo achtergrond een goede basis te hebben. Daarnaast train ze ook sinds kort jiu-jitsu en boksen.

Er zijn wel nog enkele struikelblokken die het pad naar een eventueel MMA debuut blokkeren.
Zo is Kayla al heel haar leven gewend om haar gewicht op 78 kilogram te houden. Mocht ze haar debuut willen maken in de Women’s Featherweight divisie zal ze 12 kilogram moeten verliezen. In 2013 liet ze al zien ook op 70 kilogram uit de voeten te kunnen. Daarnaast zal WSOF hun voorste been voor moeten zetten om in de tussentijd diverse Women’s Featherweight gevechten tijdens hun events te laten zien om zodoende een nieuwe divisie op touw te zetten.

Leave a Reply

Translate »