breaking news

Olympiër Mark O. Madsen maakt UFC debuut in Kopenhagen tegen Danilo Belluardo

August 22nd, 2019 | by Marcel Dorff
Olympiër Mark O. Madsen maakt UFC debuut in Kopenhagen tegen Danilo Belluardo
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij in de Lightweight divisie toegevoegd aan de UFC Fight Night 160 card in Kopenhagen, Denemarken. Zilveren medaille winnaar bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in de discipline Grieks-Romeins worstelen Mark O. Madsen zal zijn UFC debuut gaan maken. De ongeslagen vechter treft de Italiaan Danilo Belluardo. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Royal Arena.

Mark O. Madsen (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Deense MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Echter is Madsen vooral bekend voor zijn deelnames aan drie Olympische Spelen. Zo deed Madsen mee in 2008, 2012 en 2016 aan de Olympische Spelen in de categorie Grieks-Romeins worstelen. Tijdens de eerste twee “Spelen” wist Madsen geen eremetaal in de wacht te slepen, de derde maal was het wel raak. Madsen pakte de zilveren medaille Madsen had daarvoor in het MMA al een 2-0 record opgebouwd. Madsen maakte vervolgens in 2016 voor goed de overstap naar het MMA. Madsen wist wederom twee partijen te winnen en verbond zich aan de Cage Warriors Academy Denmark. In 2018 won Madsen tweemaal en ging hij verder bij het grote Cage Warriors. Daar wist Madsen te winnen van Thibaud Larchet en Patrick Nielsen. Nu zal hij in September 2019 zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor mark madsen mma

Danilo Belluardo (MMA 12-4/UFC 0-1) is een Italiaanse MMA vechter die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Belluardo wist zijn eerste vijf partijen te winnen waaronder een overwinning tegen Hubert Geven. Vervolgens kreeg hij de kans om bij Bellator MMA tegen de ongeslagen AJ McKee te vechten. Belluardo verloor via TKO in de eerste ronde. Na vervolgens een mindere periode in zijn carrière wist hij in 2018 de goede draad weer op te pakken. In dat jaar werd vijfmaal voortijdig gewonnen met als hoogtepunt een Brabo Choke Submission overwinning tegen Elia Madau bij de Venator FC organisatie. Dit leverde Belluardo in Maart 2019 een titelgevecht op. Belluardo won de titel door Denilson Neves via Unanimous Decision te verslaan. Belluardo werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in Juni 2019 zijn debuut in Stockholm tegen Joel Alvarez. Belluardo verloor via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »