breaking news

Nunes slaat Cyborg binnen een minuut KO en pakt tweede titel

December 30th, 2018 | by Redactie
Nunes slaat Cyborg binnen een minuut KO en pakt tweede titel
UFC
0

Afgelopen nacht stond tijdens het Co-Main event van UFC 232 het gevecht om de Women Featherweight titel op het spel tussen Cris Cyborg en Amanda Nunes. Cyborg werd gezien als de koningin op dit gewicht en ging het gevecht in als favoriet. Bantamweight kampioene Amanda Nunes verraste haar landgenote echter en won hiermee haar tweede titel in de UFC.

Powered by Aiki Budo.

Cris Cyborg won in juli vorig jaar de vacante titel door Tonya Evinger te verslaan via een TKO in de derde ronde. Daarna verdedigde Cyborg deze titel tweemaal succesvol tegen respectievelijk Holly Holm (Unanimous Decision) en Yana Kunitskaya (TKO).

Daarna was het dus de beurt aan Amanda Nunes die een gewichtsklasse omhoog ging om kans te maken op haar tweede titel. Nunes won haar Bantamweight titel in 2016 door Miesha Tate op indrukwekkende manier te verslaan via een Rear-Naked Choke in de eerste ronde. Vervolgens won Nunes via een razendsnelle KO in de eerste ronde van Ronda Rousey. Daarna volgde een Split Decision overwinning op Valentina Shevchenko en een TKO overwinning op Raquel Pennington.

De partij tussen Cyborg en Nunes begon direct spectaculair. Al heel snel wist Nunes Cyborg te raken waarna Cyborg aangeslagen leek. er volgde een korte brawl waarin Nunes liet zien zeer secuur te zijn in haar stotenwisselingen. Bijna iedere stoot was raak en uiteindelijk duurde het in totaal 51 seconden om Cyborg naar het canvas te slaan.

Met deze overtuigende overwinning lijkt Nunes te bevestigen dat zij de beste vrouwelijke MMA vechtster aller tijden is.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »