breaking news

Nordine Taleb treft Muslim Salikhov tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

June 5th, 2019 | by Marcel Dorff
Nordine Taleb treft Muslim Salikhov tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

De Frans-Canadees Nordine Taleb zal op 7 September 2019 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi, VAE neemt hij het op tegen Muslim Salikhov. Dit maakte de Russische journalist Igor Lazorin bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Du Arena in de Welterweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Nordine Taleb (MMA 15-6/UFC 7-4) is een Fransman die al jaren in Canada vecht en inmiddels ook een Canadees paspoort heeft. Hij deed mee aan liefst twee Ultimate Fighter seizoenen. In de Amerikaanse kwam Taleb niet verder dan de eliminatie ronde, maar tijdens TUF Nations maakte hij het tot de laatste schifting. Maar ook tijdens TUF Nations kwam Taleb niet verder dan de eerste ronde. Ondanks dit gegeven zag de UFC toch brood in de Fransman die tijdens de TUF Nations finale in 2014 zijn UFC debuut mocht maken tegen Vik Grujic. Taleb won het gevecht via Unanimous Decision en verzekerde zichzelf hiermee van een langer verblijf in de organisatie. Vervolgens wist Taleb ook te winnen van Li Jingliang en Chris Clements waardoor de Fransman een gevecht kreeg aangeboden tegen de op dat moment ongeslagen Warlley Alves. Alves bleek een maatje te groot en finishte Taleb via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Taleb gematcht tegen Erick Silva tijdens UFC 196 in Las Vegas, Nevada. Underdog Taleb verraste Erick Silva en sloeg de Braziliaan KO in de tweede ronde via een keiharde stoot. Taleb zou het vervolgens tijdens International Fight Week opnemen tegen Alan Jouban, maar moest wegens een blessure verstek laten gaan. In Februari 2017 nam Taleb het in Canada op tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. In een vrij gelijkwaardig gevecht won Ponzinibbio via Unanimous Decision. Taleb keerde vervolgens terug in Mei 2017 tijdens UFC Stockholm. Taleb’s originele tegenstander Emil Meek raakte geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Oliver Enkamp. Taleb was duidelijk de meer ervaren vechter en wist het gevecht zonder al teveel moeite via Unanimous Decision over de streep te trekken. Taleb zou het vervolgens tijdens UFC Winnipeg opnemen tegen Sultan Aliev, maar de Rus raakte geblesseerd waarna Taleb werd gekoppeld aan Danny Roberts. Taleb imponeerde met een Headkick KO vroeg in de eerste ronde. Echter kon Taleb daar in zijn gevecht in Mei 2018 in Liverpool geen goed vervolg aan geven. Taleb verloor via Neck Crank Submission in de eerste ronde van Claudio Silva. En ook in zijn daarop volgende partij in Oktober 2018 ging het mis voor Taleb. Tijdens UFC Moncton werd verloren via TKO in de tweede ronde van Sean Strickland. Taleb zou vervolgens in Mei 2019 de degens kruisen met Siyar Bahadurzada tijdens UFC Ottawa. Echter raakte Bahadurzada geblesseerd waardoor Kyle Prepolec de nieuwe tegenstander werd. Taleb wist het gevecht vrij eenvoudig via Unanimous Decision naar zich toe te trekken.

Embed from Getty Images

Muslim Salikhov (MMA 14-2/UFC 1-1) vecht sinds November 2017 voor de UFC. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag. Salikhov debuteerde tegen Alex Garcia in de UFC. Garcia gebruikte zijn groundgame tegen Salikhov. Een zeer slimme zet van Garcia aangezien Salikhov geen antwoord had. Garcia besliste het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission en verpeste daarmee het debuut van Salikhov. Salikhov zou vervolgens vechten tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Abdul Razak Alhassan. Alhassan raakte echter geblesseerd waarna Rickey Rainey de tegenstander werd. Salikhov won het gevecht via KO in de tweede ronde. Salikhov zou vervolgens geschorst worden door USADA in verband met een potentiële overtreding. Echter bleek later dat Salikhov het verboden middel had gebruikt voordat hij de UFC inkwam en door USADA werd getest. Hierdoor werd de schorsing opgeheven.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »