breaking news

Nong-O, Saemapetch, Khan en Ting vormen line-up van ONE Edge of Greatness

October 18th, 2019 | by Redactie
Nong-O, Saemapetch, Khan en Ting vormen line-up van ONE Edge of Greatness
ONE Championship
0

Op vrijdag 22 november zal het Singapore Indoor Stadium opnieuw de gastheer zijn voor ONE: Championship. Tijdens het main event van ONE Edge of Greatness zal de regerende ONE Bantamweight Muay Thi kampioen Nong-O Gaiyanghadao het goud verdedigen tegen Saemapetch Fairtex. Vooral het Thaise publiek zal uitkijken naar deze partij omdat beide heren behoren tot de absolute top onder de Thaise vechtsport atleten.

Nong-O is te beschouwen als een van de grootste Muay Thai vechters aller tijden. Hij maakte als tiener zijn eerste optreden in het beroemde Rajadamnern-stadion en heeft sinds dien een ongelofelijke reeks met successen behaald. Zo heeft hij meer dan 300 professionele wedstrijden gevochten en heeft hij gedurende die tijd tweemaal de Thailand National Muay Thai kampioenschappen gewonnen, vier maal de Lumpinee Stadion Muay Thai WK gewonnen en de Rajadamnern Stadium Muay Thai Championships gewonnen.

Sinds Nong-O zich heeft aangesloten bij de ONE SUper Series heeft hij verschillende concurrentie gedomineerd. Afgelopen februari veroverde hij de ONE Bantamweight Muay Thai wereldtitel na een unanieme beslissing in een partij tegen Han Zi Hao. En hij heeft deze titel sinds dien tweemaal succesvol verdedigd.

De volgende tegenstander van Nong-O is landgenoot Saemapetch. Dit is een voormalige MTGP-wereldkampioen in de Welterweight divisie die zich in 2018 aansloot bij de ONE Super Series.

De getalenteerde Saemapetch stond al op 11-jarige leeftijd tussen de touwen om te strijden voor de winst. Binnen drie jaar stond hij tussen de grote toppers in het iconische Rajadamnern Stadium van Bangkok. Saemapetch traint nu samen met kampioen als Yodsanklai IweFairtex en Stamp Fairtex in Fairtex-Kamp in Pattaya. Hij verwacht het ONE goud te bemachtigen middels een spectaculair gevecht.

Tijdens het co-main event van de avond vecht de voormalige ONE titeluitdager Amir Khan uit Singapore tegen de Maleisische Ev Ting. Waar de vechters van het main event vechten onder de Muay Thai regels, vechten Khan en Ting een Mixed Martial Arts wedstrijd.

Khan is een Singaporese Muay Thai kampioen en heeft te maken gehad met de grootste namen van de ONE Lightweight divisie. Zo heeft hij gevochten tegen de voormalige ONE Lightweight kampioen Eduard Folayang en de voormalige ONE Featherweight kampioen Honorio Banario.

Ting, aan de andere kant, komt uit een hard gevecht tegen Daichi Abe. De half Maleisiër en Nieuw-Zeelander wordt op het moment gezien als een van de beste Lightweight vechters van de divisie.
Ting was ooit een veelbelovende voetballer op school, maar besloot in 2009 zijn focus te leggen naar de vechtsport. Hij begon met trainen op een plaatselijke sportschool in Auckland en maakte snel zijn professionele debuut. Hij heeft zich sinds zijn eerste wedstrijd in 2011 atleten bewezen door te vechten tegen namen als Nobutatsu Suzuki, Ariel Sexton en Kamal Shalorus.

De rest van de kaart kent is gevarieerd tussen wereldatleten en lokale talenten:

Tiffany Teo vs. Maria Mazar
Troy Worthen vs. Chen Lei
Alex Silva vs. Peng Xue Wen
Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke vs. Muahmmad Imran
Rahul Raju vs. Ahmed Mujtaba
Petchmorakot Petchyindee Academy vs. Charlie Peters

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Tweet 20

Comments are closed.