breaking news

Nog drie gevechten bekend voor de TUF 26 Finale

November 30th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC maakte afgelopen nacht de laatste drie gevechten bekend voor aankomende vrijdag voor de TUF 26 Finale in Las Vegas, Nevada. Zo werden de twee verliezende halve finalistes tegen elkaar gematcht, en werden er nog vier andere TUF deelneemsters aan elkaar gekoppeld. Mede doordat we begrijpen dat de laatste TUF aflevering in Nederland nog niet op TV is geweest, zullen we de matchup tussen de verliezende halve finalistes niet spoileren op Facebook. Bekijk hieronder de drie match-ups die de card van aankomende vrijdag completeren. (Pas op voor de Spoiler als je op de link drukt).

Barb Honchak vs. Roxanne Modaferri

Roxanne Modaferri (MMA 21-13/UFC 0-1) is een van de meest bekende namen in de wereld van het MMA voor vrouwen. ”The Happy Warrior” is een echte fans’ favorite en heeft voor heel veel organisaties over de hele wereld gevochten. Modaferri begon haar Pro-MMA carrière in 2003 in Japan waar ze ook een groot deel van haar leven woonachtig was. Tijdens haar eerste drie jaren als Pro-MMA vechtster wist ze een record bij elkaar te vechten van 10-4. Modaferri pakte in 2007 door op een avond drie partijen te winnen de K-Grace titel ten koste van Marloes Coenen via Split Decision. Vervolgens werd ook gewonnen van Vanessa Porto. Tussen de periode 2010 en 2013 verloor Modaferri liefst zesmaal op rij (waaronder een UFC gevecht tegen Raquel Pennington). Ondertussen deed ze ook nog mee aan TUF 18 waar ze in de kwartfinale werd uitgeschakeld. Maar nadat Modaferri voor Invicta FC tekende ging het weer voorspoedig. Van de zeven gevechten voor de organisatie won Modaferri er vijf. Onder meer Andrea Lee, DeAnna Bennett & Sarah D’Alelio werden verslagen. Tegen Kampioene Jennifer Maia kwam Modaferri te kort via Split Decision. Modaferri heeft nu dus opnieuw meegedaan aan TUF. En wist zowel Shana Dobson als Emily Whitmire via TKO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor mocht ze het opnemen tegen Sijara Eubanks in de halve finale. Modaferri kwam te kort via Unanimous Decision, en zal hierdoor gematcht worden tegen Barb Honchak tijdens de TUF 26 Finale.

Barb Honchak (MMA 10-2/UFC 0-0) is de vrouw die jarenlang de Flyweight divisie voor vrouwen heeft gedomineerd. De inmiddels 38-Jarige Amerikaanse begon haar Pro-MMA carrière in 2009. Honchak won haar MMA debuut, maar verloor vervolgens haar daarop volgende wedstrijden van Cat Zingano en Angela Magana. Hierna zou Honchak op professioneel niveau niet meer verliezen. Honchak wist voordat ze bij de Invicta FC organisatie tekende nog vier overwinningen te pakken tegen een aantal bekende namen. Onder meer Felice Herrig, Nina Ansaroff en Roxanne Modaferri werden verslagen. Honchak pakte vervolgens in haar derde gevecht voor Invicta FC al de Flyweight titel tegen Vanessa Porto. Vervolgens verdedigde ze de titel tweemaal tegen achtereenvolgens Leslie Smith en Takayo Hashi. Mede door blessures en andere beslommeringen keerde Honchak niet meer terug in de kooi bij Invicta en moest ze haar titel inleveren. Honchak probeerde via TUF 26 een nieuwe impuls te geven aan haar tot dusver imposante carrière. Na overwinningen tegen Gillian Robertson en Rachael Ostovich-Berdon stond ze in de halve finale tegenover Nicco Montaño. Montaño bleek te sterk, waardoor Honchak genoegen zal moeten nemen met een los gevecht tijdens de TUF 26 Finale tegen Roxanne Modaferri. Een vrouw die ze in het verleden al eens versloeg.

Montana Stewart vs. Christina Marks

Montana Stewart (MMA 7-4/UFC 0-0) begon haar Pro-MMA carrière in 2014. Na een stroeve start met twee verliespartijen, wist Stewart een winstreak van zes partijen op te bouwen. Onder meer de Nederlandse Mellony Geugjes werd verslagen. Stewart verloor vervolgens tweemaal van inmiddels UFC Women’s Strawweight topcontender Cynthia Calvillo en de BJJ specialiste Mackenzie Dern. Stewart revancheerde zich in Juni 2017 met een Armbar Submission overwinning tegen Kathina Lowe. Stewart deed vervolgens mee aan TUF 26 waar ze stuitte in de achtste finale op Ariel Beck. Via een snelle D’Arce Choke Submission wist Stewart zichzelf te verzekeren van de kwartfinale. In die kwartfinale ging het mis. Nicco Montaño bleek via Unanimous Decision te sterk. Stewart mag nu alsnog laten zien wat ze waard is tijdens de TUF 26 Finale.

Christina Marks (MMA 8-8/UFC 0-0) is sinds 2009 actief in het Pro-MMA. Marks heeft altijd veel moeite gehad om een goede winstreak op te bouwen. Hierdoor wisselt ze goede met slechtere prestaties af. Marks wist echter haar laatste drie partijen te winnen, dit trok de aandacht van de UFC. Marks nam het in haar achtste finale partij van TUF 26 op tegen Emily Whitmire. Whitmire was de betere vechter en versloeg Marks via Armbar Submission. Echter mag Marks nu alsnog laten zien tijdens de TUF 26 Finale waarom de UFC haar moet behouden voor de organisatie.

Gillian Robertson vs. Emily Whitmire

Gillian Robertson (MMA 3-2/UFC 0-0) was met haar 22 jaar de jongste deelneemster aan TUF 26. Robertson won drie van haar laatste vier gevechten. De UFC zag potentie in de Canadese waardoor ze mee mocht doen aan het 26ste seizoen van TUF. Robertson kreeg meteen de sterke Barb Honchak tegenover zich in de achtste finale. Robertson was niet opgewassen tegen de veel ervarene vechtster en verloor via TKO in de tweede ronde. Robertson mag nu tijdens de TUF 26 Finale haar debuut gaan maken.

Emily Whitmire (MMA 2-1/UFC 0-0) vecht in het professioneel circuit sinds 2015, maar heeft nog niet veel gevochten. Whitmire debuteerde met een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Bellator Women’s Flyweight topvechtster Emily Ducote. Whitmire verloor vervolgens van Kelly D’Angelo, maar revancheerde zich vervolgens via Unanimous Decision tegen Ronni Nanney. Ondanks haar 2-1 record mocht ze meedoen aan het 26ste seizoen van TUF. Whitmire traint regelmatig met voormalig UFC Women’s Bantamweight Kampioene Miesha Tate. Tate kwam Whitmire ook steunen tijdens haar achtste finale partij tegen Christina Marks. Whitmire won vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission. Echter kwam ze vervolgens te kort tegen MMA veterane Roxanne Modaferri. Whitmire zal tijdens de TUF 26 Finale haar UFC debuut maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »