breaking news

Nills van Noord vecht om vacante Cage Warriors Heavyweight titel + meer

November 10th, 2017 | by Marcel Dorff
Nills van Noord vecht om vacante Cage Warriors Heavyweight titel + meer
Cage Warriors
0

De Britse organisatie Cage Warriors heeft zojuist bekend gemaakt dat Karl Moore geblesseerd is geraakt en hierdoor niet zal vechten op 25 November 2017 voor de vacante Cage Warriors Heavyweight titel tegen Mauro Cerilli. De organisatie heeft echter niemand minder dan de Nederlander Nills van Noord aangewezen om in te vallen en om deze titel te strijden tijdens het Co-Main Event van Cage Warriors 89 in Antwerpen.

Cage Warriors maakte ook gelijk het nieuwe Main Event van de avond bekend. Welterweight Kampioen Karl Amoussou die tegenwoordig Duitsland vertegenwoordigt zal het opnemen tegen voormalig UFC vechter Dominique Steele. Amoussou, Frans van origine wenst niet meer langer onder de Franse vlag te vechten omdat in Frankrijk MMA nog altijd verboden is. Steele maakt zijn eerste opwachting sinds zijn ”cut” van de UFC. De Amerikaan werd na drie achtereenvolgende verliespartijen de organisatie uit gezet.

Nills van Noord (MMA 17-8-2) traint bij Sports Academy Schreiber en is al jaren een van de bekendere gezichten in het Nederlandse MMA. De Heavyweight vechter staat bekend om zijn allround game. ”The Caveman” is de Fight Club Den Haag Europees en Intercontinentaal Kampioen. De Nederlander heeft op dit moment een winstreak van twee partijen. Zo wist hij in 2017 zowel Adnan Alic als Jan Lysak te verslaan. Beiden werden bij elkaar gerekend onder 1 minuut verslagen. Van Noord zou het vorige maand in Zürich opnemen tegen Konstantin Gluhov, echter raakte van Noord geblesseerd waarna het gevecht werd gecanceld. Mauro Cerilli heeft een record van 10-2 en maakt zijn Cage Warriors debuut. De Italiaan heeft een winstreak van drie gevechten en heeft een notable win staan tegen de Engelse veteraan James Zikic.

Comments are closed.

Translate »