breaking news

Nills van Noord gaat voor goud tijdens Cage Warriors 89!

November 19th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De Britse organisatie Cage Warriors heeft anderhalve week geleden bekend gemaakt dat Karl Moore geblesseerd is geraakt en hierdoor niet zal vechten op 25 November 2017 voor de vacante Cage Warriors Heavyweight titel tegen Mauro Cerilli. De organisatie heeft echter niemand minder dan de Nederlander Nills van Noord aangewezen om in te vallen en om deze titel te strijden tijdens het Co-Main Event van Cage Warriors 89 in Antwerpen. Van Noord is een bekende naam in de Nederlandse vechtsportwereld. De Sports Academy Schreiber vechter zal alles geven om het goud in de Lotto Arena van Antwerpen te ontvangen.

Nills van Noord (MMA 17-8-2) traint bij Sports Academy Schreiber en is al jaren een van de bekendere gezichten in het Nederlandse MMA. De Heavyweight vechter staat bekend om zijn allround game. ”The Caveman” is de Fight Club Den Haag Europees en Intercontinentaal Kampioen. De Nederlander heeft op dit moment een winstreak van twee partijen. Zo wist hij in 2017 zowel Adnan Alic als Jan Lysak te verslaan. Beiden werden bij elkaar gerekend onder 1 minuut verslagen. Bekijk deze twee partijen in de onderstaande video’s:

Tijdens Fight Club Den Haag On Tour op 26 februari 2017, was het aan de Caveman om de Nederlandse ring te betreden. Tegenover hem stond Adnan Alic, een vechter uit Servië die zijn trainingen voltooid bij de Pit-Bull Team. Na het klinken van de bel was het aan van Noord om initiatief te tonen. Hij bracht de partij rap naar de grond en begon hier met het uitdelen van verschillende stoten. Van Noord had de controle op de grond en wist Adnan met zijn buik op het canvas te houden dit gevolgd met stoten naar het lichaam dwong hem om af te kloppen. Nills van Noord wint zijn partij binnen 40 seconden en verslaat Adnan Alic met een technische knock-out.

Van Noord reageerde na deze partij via social media: Fought at a small local event today. Opponent tapped out after 30 seconds because of punches to the body (what a bitch) Got a bit angry Because I came to fight and my opponent to get his money and lay down. Thanks for the people that came to support me

Vervolgens stond Nills van Noord tegenover Jan Lycek. Dit gebeurde tijdens Welcome To The Octagon van Fightclub Den Haag op 5 juni 2017. Het is al snel duidelijk dat van Noord de betere vechter is, en hij vangt zijn tegenstander vrij rap op in een staande guillotine choke. In de gehele partij wordt er slechts één stoot uitgewisseld. Beide mannen verlaten de Octagon zonder schram of blauwe plek:

Van Noord zou het vorige maand in Zürich opnemen tegen Konstantin Gluhov, echter raakte van Noord geblesseerd waarna het gevecht werd geannuleerd. Mauro Cerilli heeft een record van 10-2 en maakt zijn Cage Warriors debuut. De Italiaan heeft een winstreak van drie gevechten en heeft een notable win staan tegen de Engelse veteraan James Zikic.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen en buitenland!

Comments are closed.

Translate »