breaking news

Niko Price vervangt Sheldon Westcott tegen Alex Morono tijdens UFC Houston

January 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Niko Price het short notice gevecht tegen Alex Morono tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas heeft geaccepteerd. Eerder maakten we al bekend dat Morono zonder tegenstander zat nadat de Canadees Sheldon Westcott geblesseerd was geraakt. Price en Westcott zullen elkaar op 4 Februari 2017 in de Octagon van het Toyota Center ontmoeten. Het gevecht vind plaats in de Welterweight divisie.

Alex Morono (MMA 13-3/UFC 2-0) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22 afgelopen zaterdag. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono gaat nu in zijn eigen stad voor zijn achtste opeenvolgende overwinning en drie op rij in de UFC.

Niko Price (MMA 9-0/UFC 1-0) is een man van de short notice gevechten. Tijdens het laatste evenement van vorig jaar verving hij Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price nam het op tegen Brandon Thatch. Price zei na afloop de gevechten van Thatch goed bekeken te hebben en wist dat zijn zwakte de groundgame was. Price bracht dan ook het gevecht naar de grond en wist laat in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission zijn eerste partij binnen de UFC winnend af te sluiten. Nu heeft Price dus opnieuw een short notice partij aangenomen, ditmaal tegen Alex Morono. Price vecht sinds 2012 professioneel MMA en is vooralsnog ongeslagen. Hij vocht voordat hij zijn UFC debuut maken zijn acht partijen voor de organisatie ”Fight Time Promotions” waar hij ook de Welterweight Kampioen was. Price won zes van die acht overwinningen via (T)KO, één via Submission en alleen zijn laatste gevecht voordat hij de overstap naar de UFC maakte ging naar de scorecards.

Comments are closed.

Translate »