breaking news

Niko Price krijgt short-notice gevecht tegen Brandon Thatch na blessure Sabah Homasi

December 9th, 2016 | by Marcel Dorff

Eerder vanavond maakte de UFC bekend dat Sabah Homasi geblesseerd was geraakt en hierdoor niet zou kunnen vechten op 30 December 2016 tijdens UFC 207 tegen Brandon Thatch. Hierdoor heeft de UFC nieuwkomer Niko Price aangewezen om het op te nemen tegen Brandon Thatch. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena.

Brandon Thatch (MMA 11-4/UFC 2-3) kwam in 2013 met een 9-1 record de UFC binnen. Thatch had op dat moment een finish ratio van 100%. Al zijn gevechten won hij in de eerste ronde. Zijn enige verliespartij ging wel 3 rondes tegen Brandon Magana. Thatch imponeerde in zijn eerste twee UFC partijen en wist zowel Justin Edwards als Paulo Thiago te stoppen in de eerste ronde via TKO. Thatch zou vervolgens vechten tegen Stephen Thompson op het Main Event van UFC Broomfield. Thompson viel echter uit met een blessure. Niemand minder dan voormalig Lightweight kampioen Benson Henderson stapte in, en vocht tegen Thatch. Henderson had het de eerste drie rondes heel moeilijk met Thatch die veel groter was dan Henderson. Uiteindelijk wist Henderson het gevecht halverwege de derde ronde naar de grond te halen. Daar vond hij de achilleshiel van Thatch : de groundgame. Henderson was veel beter op de grond en finishte Thatch uiteindelijk in de vierde ronde met een Rear Naked Choke submission. Thatch werd vervolgens gematcht tegen Gunnar Nelson, maar ook dit liep niet goed af. Thatch werd knockdown geslagen en opnieuw via Rear Naked Choke gefinisht vroeg in de eerste ronde. In Maart van dit jaar vocht Thatch een zeer competitief gevecht tegen Siyar Bahadurzada. Opnieuw ging het mis voor Thatch. Bahadurzada won via Arm-Triangle Choke submission laat in de derde ronde, waardoor Thatch nu driemaal achter elkaar verloor via Submission. Thatch zou het in September eigenlijk opnemen tegen Erick Silva, maar moest geblesseerd afzeggen.

Niko Price (MMA 8-0/UFC 0-0) vervangt Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price vecht sinds 2012 professioneel MMA en is vooralsnog ongeslagen. Hij vocht al zijn acht partijen voor de organisatie ”Fight Time Promotions” waar hij ook de huidige Welterweight Kampioen is. Price won zes van zijn acht overwinningen via (T)KO, één via Submission en alleen zijn laatste gevecht ging naar de scorecards. Price maakt op 30 December zijn UFC debuut.

pixlr_20161209010140792

Leave a Reply

Translate »