breaking news

Nieuwkomer Luke Jumeau treft Dominique Steele tijdens UFC Auckland

April 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanochtend maakte de UFC bekend dat de Nieuw-Zeelander Luke Jumeau op 11 Juni 2017 zal mogen debuteren in eigen land. Hij zal het opnemen tegen de Amerikaan Dominique Steele. Beide Welterweights zullen het tegen elkaar opnemen in de Octagon van de Spark Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 110 in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Luke Jumeau (MMA 11-3/UFC 0-0) zal dus in Juni zijn UFC debuut maken. De Nieuw-Zeelander train in Thailand bij Phuket Top Team. Jumeau begon zijn MMA carrière in 2008. Jumeau vocht vooral veel in Australië en Nieuw-Zeeland en ook in Aziatische organisaties. In 2013 vocht hij voor de Legend FC Welterweight titel tegen de Chinees Li Jingliang. Jumeau zou dit gevecht via Guillotine Choke in de derde ronde verliezen. Gevolg was dat Jingliang werd getekend door de UFC en Jumeau niet. Vervolgens werd ook nog van (ook inmiddels UFC vechter) Jake Matthews verloren. Echter heeft Jumeau sindsdien niet meer verloren en winstreak opgebouwd van zes gevechten. Eerder dit jaar werd voormalig UFC vechter Vik Grujic verslagen via TKO. Voor de UFC met een evenement in Nieuw-Zeeland in het vooruitzicht nu wel een reden om bij Jumeau aan te kloppen.

Dominique Steele (MMA 14-8/UFC 1-3) maakte in de zomer van 2015 zijn UFC debuut. Het zal voor ”Non-Stop Action-Packed”, zoals zijn bijnaam luidt, voelen als een laatste kans. Niet veel atleten zijn nog steeds actief voor de organisatie met drie verliezen en enkel één overwinning. Steele maakte zijn debuut tegen MMA veteraan Zak Cummings een maand nadat hij CES MMA Welterweight kampioen was geworden. Het niveau in de UFC lag uiteraard hoger en Steele verloor in de 1e minuut van Cummings via (T)KO. Enkele maanden later schreef de Amerikaan een geweldige overwinning op zijn naam door in Seoul, Zuid Korea Dong Hyun Kim (niet te verwarren met de Welterweight ”Stun Gun”)met een slam KO te slaan. Dit leverde hem een Performance of the Night bonus op. Ook in zijn volgende gevecht kreeg Steele een bonus, Fight of the Night, helaas voor hem werd het gevecht echter verloren van Danny Roberts. In zijn laatste uiting was Court McGee na 15 minuten volgens de jury de sterkere van de twee. Steele zou het vorig jaar opnemen tegen Kyle Noke in Australië, echter raakte Steele geblesseerd en werd vervangen door Omari Akhmedov.

Comments are closed.

Translate »