breaking news

Nieuwe toevoegingen voor de UFC Singapore card in Juni

May 8th, 2018 | by Marcel Dorff
Nieuwe toevoegingen voor de UFC Singapore card in Juni
UFC
0

Vanochtend bevestigde de Filipijn Rolando Dy een rapport van Real Fight PH dat hij op 23 Juni 2018 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 132 in Kallang, Singapore. In de Featherweight divisie treft Dy de Nieuw-Zeelander Shane Young. Eveneens maakte Ulka Sasaki via Social Media bekend dat hij een short notice gevecht heeft aangenomen in de Flyweight divisie tegen Jenel Lausa. Lausa zat zonder tegenstander nadat Ashkan Mokhtarian geblesseerd afhaakte. Beide gevechten vinden plaats in het Singapore Indoor Stadium op de Preliminary Card.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Rolando Dy vs. Shane Young 

Rolando Dy (MMA 9-6-1-1/UFC 1-2-0-0) maakte in Juni 2017 op short notice zijn UFC debuut als vervanger van Wang Guan tegen Alex Caceres. In een zeer leuk gevecht moest Dy echter aan het einde van de tweede ronde het gevecht staken in verband met een oogblessure. In zijn tweede gevecht voor de organisatie verloor Dy via Unanimous Decision van de Japanner Teruto Ishihara. Dy werd in de eerste ronde overklast door de Japanner die via 10-8 die ronde wist te winnen. Dy won echter de tweede en derde ronde op twee scorecards van de judges. Hierdoor zou het gevecht normaal in een Majority Draw zijn geëindigd. Helaas voor Dy werd hij door de dienstdoende scheidsrechter gestraft met een punt aftrek in verband met herhaaldelijke trappen naar het kruis van Ishihara (per ongeluk). Hierdoor verloor de Filipijn via Unanimous Decision. Dy begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Dy vocht vooral voor de Pacific Xtreme Combat organisatie. Daar kreeg hij in 2014 een titelgevecht aangeboden tegen Kyle Aguon. Dy verloor via Split Decision, en zou een paar maanden later in een rematch opnieuw via Split Decision verliezen. Vervolgens pakte Dy in 2016 drie overwinningen op rij bij de organisatie, en leek een nieuw titelgevecht in de maak. Dy tekende echter bij de Brave CF organisatie. De grootste organisatie van het Midden-Oosten. Hier vocht hij eerder dit jaar in India tegen de Indiër Nelson Paes. Het gevecht eindigde uiteindelijk in een No Contest nadat beide mannen hard met het hoofd tegen elkaar waren aangekomen. Dy liet echter na zijn tweede gevecht voor de UFC weten dat hij MMA voor gezien hield. Dy kon niet voldoen aan zijn eigen verwachtingen en ambieerde een baan buiten het MMA. Omdat de UFC echter met de handen in het haar zat voor de UFC Shanghai card in November 2017 benaderde de organisatie Dy. Dy kon geen baan buiten het MMA vinden en bedacht zich waarna hij (ditmaal in de Featherweight divisie) zijn comeback maakte voor de organisatie. Dy pakte zijn eerste overwinning in de Octagon door Wuliji Buren via Unanimous Decision te verslaan.

Shane Young (MMA 11-4/UFC 0-1) is een Nieuw Zeelander die in November 2017 de UFC binnenkwam. Young begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Hij mocht na drie overwinningen in zijn eerste drie gevechten al meteen voor de XFC titel vechten. Young verloor van Adrian Rodriguez via Majority Decision, maar pakte een paar maanden later in de rematch alsnog de titel via TKO. Drie maanden later mocht Young proberen om een twee divisie Kampioen te worden voor de XFC organisatie. Dit mislukte nadat Damien Brown te sterk was. Young verdedigde zijn Featherweight titel nog eenmaal en vocht vervolgens voor allemaal verschillende promoties in Oceanië en Azië. Van zijn laatste acht gevechten voordat de Nieuw-Zeelander bij de UFC tekende won Young er zeven. Alleen de nieuwe aanwinst van de UFC Wang Guan was te sterk. Young maakte op 7 days notice in November 2017 zijn UFC debuut tegen Alexander Volkanovski tijdens UFC Sydney. Young die sinds 2015 niet meer had verloren, kwam te kort tegen Volkanovski via Unanimous Decision.

Ulka Sasaki vs. Jenel Lausa 

Ulka Sasaki (MMA 20-5-2/UFC 3-4-0) debuteerde in 2014 voor de UFC. Nadat Sasaki twee van zijn eerste drie partijen op Bantamweight verloor stapte hij in Mei 2016 in Rotterdam voor het eerst als Flyweight de Octagon in. Sasaki wist deze partij te winnen tegen Willie Gates via een Submission (Rear Naked Choke). In eerste instantie zou Sasaki op 19 November 2016 tijdens UFC Fight Night 100 vechten tegen Matheus Nicolau. Dit ging echter niet door vanwege een potentiële doping overtreding van Nicolau. Sasaki kreeg begin 2017 een matchup tegen de hooggerankte Braziliaan Wilson Reis. Sasaki wist nauwelijks in zijn spel te komen, wat Reis in de kaart speelde. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en mocht vervolgens voor de titel vechten. Sasaki nam het in Juni 2017 vervolgens op tegen de Amerikaan Justin Scoggins. Na meerder malen knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde, wist Sasaki dankbaar gebruik te maken van een foutje van Scoggins en wist hij de Amerikaan te finishen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Sasaki kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens kreeg Sasaki een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Japanner mocht voor eigen publiek in September 2017 vechten tegen de hooggerankte Jussier Formiga. Formiga bleek inderdaad een klasse te goed voor Sasaki en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Sasaki zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Atlantic City in April 2018 tegen Magomed Bibulatov. Echter raakte Bibulatov een dag van te voren geblesseerd waardoor de partij kwam te vervallen.

Jenel Lausa (MMA 7-4/UFC 1-2) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De Pacific Xtreme Combat Kampioen nam het op tegen Yao Zhikui. Lausa had vrij weinig problemen met de Chinees en won zijn gevecht in Melbourne via Unanimous Decision. Echter kon Lausa dat goede debuut geen vervolg geven. Tijdens UFC 210 stond de Filipijn tegenover de op dat moment ongeslagen Tsjetsjeen Magomed Bibulatov. Bibulatov was te sterk voor Lausa en won een vrij eenvoudig Unanimous Decision. Lausa komt uit voor Team Capanay in de Filipijnen en won de titel in de PXC organisatie. Lausa was iets meer dan drie jaar ongeslagen, maar daar kwam tegen Bibulatov verandering in. Lausa zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens het gecancelde evenement in de Filipijnen tegen Zhikui, maar werd een maand later ingepland in Melbourne… met succes dus. Helaas werd voor Lausa in September 2017 opnieuw een gevecht gecanceld. Ditmaal was zijn tegenstander Naoki Inoue geblesseerd geraakt. Lausa keerde vervolgens terug tijdens UFC Sydney in November 2017 tegen Eric Shelton. Shelton was de bovenliggende partij en won via Unanimous Decision. Lausa zou het vervolgens opnemen tegen Ashkan Mokhtarian, maar krijgt nu door een blessure van de Australiër de Japanner Ulka Sasaki als opponent.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »