breaking news

Nieuwe datum Abdurakhimov vs. Gane op 19 september tijdens UFC 253

July 15th, 2020 | by Marcel Dorff
Nieuwe datum Abdurakhimov vs. Gane op 19 september tijdens UFC 253
UFC
0

De UFC heeft de partij tussen Shamil Abdurakhimov en Ciryl Gane opnieuw ingepland. Beide mannen zouden het volgens de originele boeking afgelopen zaterdag tegen elkaar opnemen. Echter trok Abdurakhimov zich een maand geleden terug. De UFC boekte Gane tegen Sergei Pavlovich op 8 augustus aanstaande. Echter kan Pavlovich in verband met een knieoperatie niet vechten en heeft de UFC Abdurakhimov en Gane opnieuw met elkaar gematch voor UFC 253 op 19 september. De locatie is nog niet bekend, maar lijkt Abu Dhabi te worden. Het Franse La Sueur maakte de partij bekend.

Shamil Abdurakhimov (MMA 20-5/UFC 5-3) is een Dagestani vechter die sinds 2015 voor de UFC vecht. Abdurakhimov maakte furore in het Russische MMA circuit en in het Midden Oosten. Zo wist hij voordat hij door de UFC werd gecontracteerd onder meer mannen als Neil Grove, Rameau Thierry Sokoudjou en voormalig UFC Heavyweight titeluitdager Jeff Monson te verslaan. Het debuut van Abdurakhimov in de UFC liep niet als gepland. Hij verloor laat in de eerste ronde van de sterke Timothy Johnson via TKO. Vervolgens kwam Abdurakhimov in 2016 sterk terug met overwinningen tegen Anthony Hamilton en Walt Harris. Het leverde Abdurakhimov een Main Event gevecht op tijdens UFC Albany in December 2016 tegen Derrick Lewis. Abdurakhimov pakte met zijn takedowns de eerste drie rondes. Ook de vierde ronde leek voor de Dagestani te zijn totdat Lewis het tij volledig wist te keren en Abdurakhimov finishte via Ground and Pound. Abdurakhimov keerde vervolgens bijna een jaar na zijn verlies tegen Lewis terug in de Octagon tegen Chase Sherman tijdens UFC Shanghai in November 2017. Abdurakhimov won het gevecht vroeg in de eerste ronde via KO. Vervolgens mocht de Rus in eigen land vechten tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. In een zeer matig gevecht won Abdurakhimov via Unanimous Decision. Abdurakhimov wist vervolgens in April 2019 zijn winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Tijdens UFC St.Petersburg werd overtuigend gewonnen van Marcin Tybura via TKO in de tweede ronde. Helaas voor Abdurakhimov wist hij niet de kans te grijpen om de Top 5 van de divisie binnen te komen. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi werd verloren in de tweede ronde via TKO van Curtis Blaydes. De Dagestani zou vervolgens tijdens UFC 249 vechten tegen Ciryl Gane. Echter raakte Gane geblesseerd en werd er geen nieuwe tegenstander voor Abdurakhimov gevonden. De partij werd opnieuw ingepland in Juli 2020. Echter trok ditmaal Abdurakhimov zich terug uit de strijd. Het gevecht is opnieuw geboekt voor September 2020.

Embed from Getty Images

Ciryl Gane (MMA 6-0/UFC 3-0) was misschien wel dé ontdekking in de Heavyweight divisie van 2018. De Fransman die bij de MMA Factory in Parijs traint maakte zijn Pro-MMA debuut in 2018 voor de TKO organisatie. Gane mocht meteen tijdens zijn debuut voor de titel vechten tegen Bobby Sullivan. Gane won via TKO in de eerste ronde en werd vervolgens gekoppeld aan de #1 Heavyweight in Canada, de ongeslagen Adam Dyczka. Gane verbaasde vriend en vijand door Dyczka op betrekkelijk eenvoudige wijze te finishen via TKO in de tweede ronde. TKO matchte hem vervolgens met Raphael Pessoa. Echter ging het evenement niet door en werd Gane in Mei 2019 gekoppeld aan Roggers Souza. Souza werd via KO in de eerste ronde gefinisht. De UFC handelde vervolgens snel en hengelde Gane binnen. Het geplande gevecht tussen Gane en Pessoa in Maart 2019 zal nu dus plaatsvinden in Augustus 2019. Maar niet meer bij de Canadese TKO organisatie maar in de UFC. Gane bewees in het gevecht dat hij ook op de grond zijn mannetje staat. Gane finishte Pessoa via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens werd Gane tijdens UFC Singapore gematcht tegen Don’Tale Mayes. Gane vocht wederom sterk en besliste ditmaal het gevecht vlak voor het einde via een Heel Hook Submission. Gane liet weten nog eenmaal te willen vechten in 2019. En die kans kreeg hij in December 2019 tijdens UFC Busan tegen de Canadees Tanner Boser. Gane won het gevecht via Unanimous Decision. Gane zou vervolgens zijn opwachting maken in Brooklyn tijdens UFC 249 tegen Shamil Abdurakhimov. Echter moest hij in verband met een klaplong verstek laten gaan. De partij werd opnieuw ingepland in Juli 2020. Echter trok ditmaal Abdurakhimov zich terug uit de strijd. Gane zou vervolgens een maand later vechten tegen Sergei Pavlovich. Echter trok ook Pavlovich zich terug met een blessure. Nu is de partij tegen Abdurakhimov opnieuw ingepland voor September 2020.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »