breaking news

”Nieuw” Main Event, Vervangers & Nieuwe Gevechten voor UFC Halifax

January 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC meerdere wijzigingen bekend gemaakt met betrekking tot het Fight Night evenement in Halifax, Nova Scotia, Canada dat zal plaatsvinden op 19 Februari 2017. Bekijk hieronder alle wijzigingen.

Derrick Lewis vs. Travis Browne

Het gevecht tussen de Heavyweights Derrick Lewis en Travis Browne is verplaatst van UFC 208 in Brooklyn, New York naar UFC Fight Night 105 in Halifax, Nova Scotia Canada. Het gevecht tussen beiden zal fungeren als Main Event. Dit gevecht vervangt het originele Main Event tussen Junior Dos Santos en Stefan Struve. Struve onderging een schouderoperatie en kon niet vechten. Er werd geen vervanger voor Dos Santos gevonden.

Derrick Lewis (MMA 16-4-0-1/UFC 7-2-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen en heeft zich inmiddels opgewerkt tot de Top 10 van de UFC Heavyweight divisie. Lewis heeft momenteel een 5 fight winstreak in de UFC. Zo won hij van onder andere Viktor Pesta, Damian Grabowski & Gabriel Gonzaga. In Juli 2016 versloeg hij Roy Nelson via een controversiële Split Decision. Ondanks dit gegeven mocht Derrick Lewis in December van vorig jaar tijdens UFC Albany het Main Event voor zijn rekening nemen tegen Shamil Abdurakhimov. In een werkelijk tenenkrommend slecht gevecht wist Lewis in de vierde ronde (nadat hij de eerste drie rondes verloren had) Abdurakhimov te finishen via TKO. Lewis was voordat hij in 2014 bij de UFC tekende de Legacy FC Heavyweight Kampioen.

Travis Browne (MMA 18-5-1/UFC 9-5-1) kwam in 2010 met een 9-0 record de UFC binnen. Lange tijd werd gedacht dat Travis Browne wel eens de volgende Heavyweight Kampioen in de UFC zou kunnen worden. Echter liet de grote Hawaiiaan het continu op het moment suprême afweten. Zo wist Browne in zijn eerste elf gevechten voor de organisatie er liefst acht winnend af te sluiten. Onder meer onze landgenoten Alistair Overeem en Stefan Struve werden verslagen, maar ook Gabriel Gonzaga en oud Kampioen Josh Barnett werden via KO gefinisht. Browne zit echter op dit moment in een zeer moeilijke fase. Zo verloor Browne drie van zijn laatste vier gevechten, en is hij hierdoor voor het eerst sinds jaren uit de Top 10 van de divisie geknikkerd. Een overwinning op Lewis zal waarschijnlijk volstaan om die plek in de Top 10 weer op te eisen en weer voorzichtig naar boven te kijken. Browne is inmiddels overgestapt van Glendale Fight Club naar Team Black House.

Sara McMann vs. Liz Carmouche

Sara McMann (MMA 10-3/UFC 4-3) won in 2004 een Zilveren Olympische Medaille voor de discipline ”Freestyle Wrestling”. McMann kwam in 2013 de UFC binnen als ongeslagen vechtster met een record van zes overwinningen, en geen verliespartijen. McMann won haar UFC debuut via TKO tegen de Duitse Sheila Gaff in de eerste ronde. Vervolgens mocht McMann meteen voor de titel vechten tegen Ronda Rousey. McMann verloor via TKO in de eerste ronde. Na een zeer controversiële overwinning tegen Lauren Murphy, verloor McMann tweemaal achter elkaar. Miesha Tate (Unanimous Decision) en huidig kampioene Amanda Nunes (Submission 1e ronde) waren te sterk voor McMann. In Mei van vorig jaar domineerde McMann haar voormalig trainingspartner Jessica Eye over drie rondes, en won ze uiteindelijk via Unanimous Decision. Maar haar meest sterke prestatie kwam in haar meest recente gevecht. Afgelopen December vocht McMann tegen Alexis Davis. McMann won het gevecht via een spectaculaire Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde, en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus.

Liz Carmouche (MMA 11-5/UFC 3-3) zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan als de eerste MMA vechtster die ooit de Octagon betrad om te vechten. Carmouche maakte haar UFC debuut in 2013 voor de nieuw Women’s Bantamweight Titel. Haar opponente was Ronda Rousey. Carmouche (zwaar underdog) leek Rousey in het begin bijna te finishen via een Neck Crank. Dit ging niet door waardoor Rousey uiteindelijk het gevecht via Armbar Submission in de tweede ronde won. Vijf maanden later keerde Carmouche terug in de Octagon. Ditmaal pakte ze wel haar eerste UFC overwinning. Jessica Andrade was het slachtoffer via TKO in de tweede ronde. Vervolgens zou Carmouche in een soort van sportieve dip terecht komen en verloor ze van zowel Miesha Tate als van Alexis Davis via Unanimous Decision. In April 2015 wist ze eindelijk haar tweede overwinning te pakken. Dit gebeurde via Unanimous Decision tegen Lauren Murphy. En in November 2016 schreef Carmouche opnieuw geschiedenis door als eerste vrouw ooit een MMA partij in New York te winnen. Ze deed dit tegen Katlyn Chookagian via Split Decision. In 2010 wist Carmouche de Kirgizische (op dit moment) topcontender Valentina Shevchenko te verslaan via TKO. Dit gevecht vond niet in de UFC plaats.

Sam Sicilia vs. Gavin Tucker

Sam Sicilia (MMA 15-7/UFC 5-6) kwam in 2012 de UFC binnen. Sicilia deed mee aan TUF 15, maar verloor al vroeg in het toernooi van Chris Saunders. Sicilia kreeg toch een kans van de UFC tijdens de TUF Finale Prelims. Sicilia greep die kans en won van Cristiano Marcello via KO in de tweede ronde. Sicilia ging vervolgens naar de Featherweight divisie. Hier had hij een hele zware start. Zo werd verloren van Rony Jason via KO en vervolgens van de Venezolaan Maximo Blanco via Unanimous Decision. Eind 2013 wist Sicilia voor veel mensen verrassend in Brazilië de gevaarlijke Godofredo Pepey via TKO vroeg in de eerste ronde te verslaan. Maar in 2014 ging het vervolgens ook niet ”je van het” met Sicilia. Zo werd tweemaal verloren via Rear Naked Choke Submission van Cole Miller en Katsunori Kikuno, en werd er via Unanimous Decision gewonnen van Aaron Phillips. In 2015 leek Sicilia weer helemaal terug. Met een KO overwinning tegen Akira Corassani en een Unanimous Decision win tegen Yaotzin Meza leek Sicilia 2015 goed te eindigen. Sicilia had echter niet erop gerekend te verliezen van een (op dat moment) vrij onbekende Zuid-Koreaan. Doo Ho Choi had maar iets meer dan anderhalve minuut nodig om Sicilia via KO te stoppen. Tijdens zijn laatste gevecht in 2016 stond Sicilia tegenover de Mexicaan Gabriel Benitez. Benitez won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Sicilia weigerde af te tikken waardoor hij ”out” ging. Sicilia zal weten dat dit een do-or-die gevecht voor hem is tegen een ongeslagen nieuwkomer.

Gavin Tucker (MMA 9-0/UFC 0-0) zal in zijn thuisland zijn UFC debuut gaan maken. Tucker vecht bij Titans MMA en kwam bijna zijn hele carrière uit voor de promotie Extreme Cage Combat waar hij ook de titelhouder is. Tucker is een zeer allround vechter en wist op zijn debuut na al zijn gevechten te finishen. In totaal acht finishes waarvan vier Submissions en vier (T)KO’s. Slechts eenmaal ging Tucker naar de scorecards, dit was tijdens zijn debuutwedstrijd in 2011. Tucker wordt gezien als een groot talent in de Canadese MMA scene, en mag dit bewijzen tijdens UFC Halifax tegen Sam Sicilia.

Ryan Janes vs. Gerald Meerschaert

Ryan Janes (MMA 9-1/UFC 1-0) werd in 2016 als Battlefield Fight League Kampioen getekend door de UFC. De Canadees zou in de zomer van 2016 zijn debuut maken tegen Adam Hunter. Helaas voor Janes werd door een USADA overtreding van Hunter het gevecht een dag voor het evenement gecanceld. Janes werd vervolgens ingepland om het tijdens UFC Manilla op te nemen tegen de Chinees Dongi Yang. Ditmaal werd het hele evenement gecanceld waardoor het debuut van Janes voor een tweede keer werd uitgesteld. Uiteindelijk was driemaal scheepsrecht en werd de Canadees gekoppeld aan de Amerikaan Keith Berish. Tijdens UFC Albany in December 2016 was Janes over drie rondes de betere en won hij zijn UFC debuut via Unanimous Decision.

Gerald Meerschaert (MMA 25-8/UFC 1-0) kwam in December 2016 als late replacement voor Oluwale Bamgbose de UFC binnen. De Amerikaan die bij Roufusport traint werd gematcht met Joe Gigliotti. Via een prachtige Anaconda Choke Submission won Meerschaert zijn UFC debuut. Meerschaert die een paar maanden eerder de RFA titel won kon dus zo zijn eerste overwinning in de UFC bijschrijven. Meerschaert won ook nog een de Performance of the Night bonus. Overigens wist Meerschaert buiten de UFC te winnen van Chase Waldon, Jay Ellis en huidig UFC vechter Sam Alvey.

Paul Felder vs. Alessandro Ricci

Het gevecht tussen Paul Felder en Alessandro Ricci is een gevecht tussen twee mannen die zonder tegenstander zaten. Paul Felder zou het een week vóór UFC Halifax opnemen tegen Gilbert Burns. Echter de Braziliaan raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn arm en moest afzeggen. Alessandro Ricci stond gepland tegen Alvaro Herrera voor het evenement in Halifax. Ook Herrera raakte eind vorige week geblesseerd. Felder wordt overgeheveld van de UFC 208 card naar de UFC Fight Night card in Halifax om het op te nemen in een Lightweightgevecht tegen Alessandro Ricci.

Paul Felder (MMA 12-3/UFC 4-3) is eigenlijk sinds zijn UFC debuut al een van de publiekslievelingen. De voormalig Cage Fury FC Kampioen kwam in 2014 met een 9-0 record de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut wist Felder de thuisfavoriet Jason Saggo via Split Decision te verslaan. Hierna volgde een spectaculaire Spinning Backfist KO tegen Danny Castillo, hetgene dat Felder de Performance of the Night bonus opleverde. Vervolgens ging het twee keer mis voor Felder. Zo verloor hij in een Fight of the Night performance tegen Edson Barboza, en werd er ook verloren via Split Decision van Ross Pearson. In 2016 herpakte Felder zich weer door Daron Cruickshank laat in de derde ronde via Rear Naked Choke te stoppen, en ook vervolgens Joshua Burkman via Unanimous Decision te verslaan. In zijn laatste gevecht in September van vorig jaar ging het mis. Francisco Trinaldo wist een grote snee boven het ook van Felder te openen, waardoor de dokter zichzelf genoodzaakt zag het gevecht voortijdig te stoppen.

Alessandro Ricci (MMA 10-4/UFC 0-1) is een Canadese Lightweight die uitkomt voor M1 Thai Boxing & MMA in Woodbridge, Ontario, Canada. Ricci vocht onder meer voor promoties als Triumph FC, Cage Fury FC & Global Warriors FC. In Augustus van vorig jaar maakte Ricci op short notice zijn UFC debuut tegen Jeremy Kennedy. Dit gevecht ging verloren via Unanimous Decision. Het is nu aan Ricci om zich voor eigen publiek te revancheren en zijn eerste UFC overwinning binnen te slepen.

Bekijk hieronder de UFC Halifax card. (Let op, de gevechten zijn random ingedeeld)

19 februari 2017 | Scotiabank Centre | Halifax, Nova Scotia, Canada.

UFC Fight Night 105: Lewis vs. Browne

MAIN CARD PRELIMINARY CARD
Derrick Lewis vs. Travis Browne Paul Felder vs. Alessandro Ricci
Thiago Santos vs. Jack Marshman Reginaldo Vieira vs. Aiemann Zahabi
Elias Theodorou vs. Cezar Ferreira Carla Esparza vs. Randa Markos
Santiago Ponzinibbio vs. Nordine Taleb Sam Sicilia vs. Gavin Tucker
Johny Hendricks vs. Hector Lombard Ryan Janes vs. Gerald Meerschaert
Sara McMann vs. Liz Carmouche

Comments are closed.

Translate »