breaking news

Nieky Holzken verwacht binnen 3 jaar aan de top te staan met boksen

March 27th, 2017 | by Stefan Van Erp

Aankomende zaterdag vecht Nieky Holzken zijn twaalfde bokspartij op professioneel niveau tegen de Duitser Cagri Emis (19-10-2) in Sportschool Golden Glory in Helmond. Zijn voorgaande 11 partijen wist hij allemaal te winnen waarvan 8 op KO. Wij spraken Nieky over zijn uitstapjes naar het boksen en hoe hij zijn toekomst hierin ziet.

Het is geen geheim dat Nieky Holzken een passie heeft voor boksen. Hij gaf in een eerder interview al aan dat hij zich in de toekomst graag wil meten met de wereldtop. Zijn eerstvolgende horde hier naartoe is dus Cagri Emis. Gevraagd naar hoe zijn voorbereiding loopt geeft Nieky aan dat hij hard heeft getraind en dat alles goed verloopt. Holzken geeft aan dat zijn tegenstander erg beweeglijk is en dat dit dan ook zijn sterke punt is. Hij verwacht overigens geen problemen tegen de Duitser. “Ik ga winnen” is zijn korte en bondige antwoord.

De sleutel van zijn succes in het boksen ligt niet heel diep. “Hard en lang werken” is zijn motto en hij bokst ook al enige tijd waardoor hij steeds meer finesse krijgt in deze sport. De omschakeling van een kickboks partij naar een boks partij is niet moeilijk voor Holzken. “Ik train 5 weken alleen op boksen met schoenen aan. Ik spar veel en werk aan mijn stand en bewegingen gezien die verschillen met het kickboksen. Verder train ik niet op trappen zodat ik volledig in de boks-flow kom. Met boksen vecht je meerdere ronden dus zorg ik ervoor dat ik extra veel spar en heel veel sessies op de pads en bokszak werk.”

We vroegen Holzken naar waar zijn passie voor het boksen vandaan kwam. Hierop zei hij: “De stijl en klasse van het boksen spreken me aan. Ook de mensen die er op afkomen zijn anders dan in het kickboksen.” Het is bekend dat Holzken in de toekomst volledig over wil stappen op naar het boksen. Op de vraag wanneer hij de overstap wilt maken zegt Holzken: “Wanneer ik met boksen evenveel kan verdienen als met kickboksen stap ik volledig over.” Tot slot vroegen wij hem wanneer Holzken verwacht in de wereldtop mee te vechten. “Binnen nu en 3 jaar” zei hij hierop.

Nieky Holzken staat op dit moment nummer 63 van de wereld in de Super Middleweight klasse. Dit is de klasse tot 76 kilogram. Zijn tegenstander staat nummer 51 in deze ranking.

Comments are closed.

Translate »