breaking news

Nieky Holzken vecht voor wereldtitel tegen Cedric Doumbe in Parijs

April 19th, 2017 | by Stefan Van Erp
Nieky Holzken vecht voor wereldtitel tegen Cedric Doumbe in Parijs
GLORY
0

Zojuist is bekend geworden dat Nieky Holzken voor de GLORY Welterweight titel gaat vechten tegen huidig kampioen Cedric Doumbe tijdens GLORY 42 in Parijs. Dit evenement wordt gehouden op 10 juni aanstaande. Voormalig kampioen Holzken verloor de titel in december via een Split Decision tijdens GLORY 36 in Oberhausen.

Nieky Holzken (90-12-0-1) vecht sinds 2012 voor Glory en zetten een indrukwekkende win streak neer van 12 partijen op rij. In 2015 werd hij voor het eerst GLORY welterweight kampioen en verdedigde zijn titel driemaal succesvol tegen respectievelijk Murthel Groenhart, Yoann Kongolo en wederom Murthel Groenhart. In december vocht Holzken tegen Doumbe en na een hard gevecht over de volle 5 ronden verloor Holzken zijn titel via een Split Decision. Holzken s

Cedric Doumbe (64-5-1) debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unaimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december tijdens GLORY 36. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel.

Voor Holzken was zijn partij tegen Doumbe in december de laatste van zijn contract bij GLORY. Na een succesvolle onderhandeling verlengde Holzken zijn contract. In eerste instantie was het de bedoeling dat Holzken in Den Bosch een Conterder gevecht zal krijgen en bij winst voor de titel mogen vechten. GLORY kwam hier op terug en plaatste Holzken direct in een titelgevecht. Holzken die een record heeft van 12 winstpartijen en 1 verliespartij in GLORY lijkt ook de voornaamste kandidaat om voor de titel te mogen vechten.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »