breaking news

Nieky Holzken tekent nieuw contract bij GLORY en vecht in Den Bosch

March 14th, 2017 | by Stefan Van Erp

Vandaag heeft Nieky Holzken bekend gemaakt dat hij zijn verblijf bij GLORY heeft verlengd met tenminste 4 gevechten. De voormalig Welterweight kampioen maakte tevens bekend dat hij tijdens GLORY 41 in actie gaat komen in de Brabanthallen in Den Bosch.

Holzken vecht sinds 2012 voor GLORY. Zijn eerste partij in Brussel tegen Murat Direkçi werd gewonnen via een TKO in de tweede ronde. Sindsdien zette Holzken een indrukwekkende reeks neer van 10 overwinningen waaronder het winnen van de Welterweight titel en het drie keer succesvol verdedigen hiervan.

Tijdens GLORY Clolission ging het mis voor Holzken. In een partij die over de volle 5 ronden ging verloor de Helmonder tegen Cedric Doumbe via een Split Decision. Nu is het aan Holzken om de titel terug te winnen. Tijdens GLORY 39 in Brussel gaat Cedric Doumbe proberen zijn titel te verdedigen tegen Yoann Kongolo. Het meest voor de hand liggende is dat Holzken een “Contender” gevecht tijdens GLORY 41 krijgt en dat hij bij een overwinning weer voor de titel mag vechten. Naast Doumbe is ook Kongolo geen onbekende voor Holzken. Tijdens GLORY 29 In Kopenhagen versloeg Holzken hem via een Unanimous Decision.

Tot zover is Holzken de tweede Nederlander op de kaart. Eerder werd al bekend gemaakt dat Robin van Roosmalen zal gaan vechten voor de Featherweight titel in Den Bosch.


Volg MMA DNA voor al je kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »