breaking news

Nieky Holzken alsnog tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY Redemption in Rotterdam

October 29th, 2017 | by Redactie
Nieky Holzken alsnog tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY Redemption in Rotterdam
GLORY
1

Het gevecht tussen voormalig GLORY Kickboxing Welterweight Kampioen Nieky Holzken en de Azerbeidzjaanse Alim Nabiyev is opnieuw geboekt. Dat hebben wij van MMA DNA zojuist weten te achterhalen. Beide mannen zouden elkaar eigenlijk al treffen in de Sporthallen Zuid vorig maand in Amsterdam. Nu zal het gevecht plaatsvinden op 9 December 2017 tijdens GLORY 49 (Redemption) in de Rotterdam Ahoy.

Nieky Holzken (KKB 90-13-0-1/GLORY 12-2) vecht sinds 2012 voor Glory en zetten een indrukwekkende win streak neer van 12 partijen op rij. In 2015 werd hij voor het eerst GLORY welterweight kampioen en verdedigde zijn titel driemaal succesvol tegen respectievelijk Murthel Groenhart, Yoann Kongolo en wederom Murthel Groenhart. In december vocht Holzken tegen Doumbe en na een hard gevecht over de volle 5 ronden verloor Holzken zijn titel via een Split Decision. Holzken, die zich in de tussentijd ook bezig houdt met boksen vocht in Parijs opnieuw tegen Cedric Doumbe. Helaas voor Holzken was deze partij een kopie van de eerste en verloor hij opnieuw via een Split Decision. Holzken is nu gebrand op revanche en hoewel hij naar de vierde plek in de divisie is gezakt lijkt hij niet ver van een titelgevecht te zitten gezien hij de huidige kampioen Murthel Groenhart driemaal eerder heeft verslagen.

Alim Nabiyev (KKB 45-6/ GLORY 1-0) is een 22-jarige Azerbeidjaans-Russische-Oekraïense vechter en traint momenteel in Rusland. Nabiyev kan zich beroepen op een CV dat onder meer de IFMA-, WMF- en WMC-wereldtitels en overwinningen op Yohan Lidon, Jamie Bates en Chad Sugden bevat. Nabiyev heeft van zijn 46 professionele overwinningen er 21 weten te winnen via KO/TKO. Gisteren wist Nabiyev zijn debuutpartij voor GLORY winnend af te sluiten tegen de Fransman Jimmy Vienot via Split Decision.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »