breaking news

Nick Hein keert terug tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Davi Ramos

February 1st, 2018 | by Marcel Dorff

De Duitser Nick Hein zal op 12 Mei 2018 zijn comeback maken in de Octagon. Tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro, Brazilië is Davi Ramos zijn tegenstander. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Lightweight divisie. Dit wist het altijd goed ingevoerde Combate te melden. Het is op dit moment nog niet bekend waar in Rio de Janeiro het evenement gehouden zal worden. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Davi Ramos (MMA 7-1/UFC 1-0) is een zwarte band BJJ die sinds begin 2017 door de UFC werd getekend. De Braziliaan viel in voor Max Griffin op short notice tegen zijn landgenoot Sergio Moraes. Ramos verloor uiteindelijk in een competitief gevecht via Unanimous Decision. Van zijn zes overwinningen voordat hij de UFC binnenkwam wist hij er vier via een Submission te beslissen. Ramos vecht voor Team Nogueira in zijn thuisland Brazilië. Ramos heeft tussen 2010 en 2015 diverse grote prijzen gewonnen in grote Jiu Jitsu toernooien. Ook vocht hij in het verleden één partij voor Bellator tegen David Rickels die hij verloor via een Unanimous Decision in 2014. Ramos vocht in December 2017 zijn tweede partij voor de UFC tegen de Amerikaan Chris Gruetzemacher. Ramos won het gevecht in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission en pakte zodoende zijn eerste overwinning in de Octagon.

Nick Hein (MMA 14-2-0-1/UFC 4-1-0-0) is een Duitse MMA vechter, acteur, politieagent en tv persoonlijkheid. De Keulenaar kwam in 2014 als FFC Kampioen de UFC binnen. Hein debuteerde in Berlijn tegen Drew Dober. Hein won het gevecht via Unanimous Decision. Leuk detail is dat beide mannen inmiddels familie zijn. Dober trouwde een jaar na het gevecht tegen Hein met diens zus. Hein zou zijn sterke debuut geen goed vervolg kunnen geven. Eind 2014 werd verloren tegen de op dat moment ongeslagen Amerikaan James Vick. Vervolgens pakte Hein in 2015 wel twee overwinningen. Zo werd opnieuw in Berlijn gewonnen van de ongeslagen Lukasz Sajewski via Unanimous Decision, en werd in Japan Yusuke Kasuya eveneens via Unanimous Decision verslagen. Hein zou vervolgens in 2016 zijn opwachting maken tijdens UFC Rotterdam tegen Jon Tuck. Echter had Hein een behoorlijke rugblessure opgelopen, en moest hij vijf dagen voor het gevecht zich afmelden. Hein kwam vervolgens een paar maanden later wel in actie in Hamburg tegen de Zuid-Koreaan Tae-Hyun Bang. Hein had weinig moeite met ”The Korean Cowboy” en won wederom via Unanimous Decision. Vervolgens zou Hein tijdens UFC Rotterdam in September 2017 zijn opwachting maken tegen de Dagestani Zabit Magomedsharipov. Echter raakte Hein wederom geblesseerd waardoor hij niet zou vechten. Hein zou voor dit gevecht naar de Featherweight divisie verhuizen, echter zal hij tegen Ramos weer in de Lightweight divisie vechten.

Comments are closed.

Translate »