breaking news

Nick Diaz vs. Robbie Lawler 2 tijdens UFC 266 in Las Vegas

July 14th, 2021 | by Jamal Boussenaf
Nick Diaz vs. Robbie Lawler 2 tijdens UFC 266 in Las Vegas
UFC
0

De rematch tussen welterweights Nick Diaz en Robbie Lawler is toegevoegd aan UFC 266, dat op 25 september zal plaatsvinden. TSN meldde eerder dat de UFC bezig was met het bereiken van een akkoord, nu is het gevecht ook bevestigd voor vijf rondes. Tijdens de eerste ontmoeting, die in 2004 plaatsvond, kwam Diaz als winnaar uit de strijd.

Nick Diaz maakt na zo’n zesenhalf jaar zijn terugkeer in de UFC. De oudere van de ‘Diaz brothers’ vocht in 2015, tegen Anderson Silva voor het laatst. Anderson Silva ging er toentertijd met de winst vandoor, maar omdat beide vechters positief had getest op verboden middelen werd het resultaat omgedraaid naar een ‘no contest’. In het gevecht daarvoor nam de voormalig Strikeforce welterweight kampioen het op tegen toenmalig UFC welterweight kampioen Georges St-Pierre. Dit gevecht verloor Diaz via een unanimous decision.

Robbie Lawler heeft betere tijden in de UFC gekend. Lawler had ooit een winstreeks van vijf gevechten, waarin hij de UFC welterweight titel wist te winnen en tweemaal wist te verdedigen. Maar nadat Lawler zijn titel aan Tyron Woodley verloor ging het alleen maar bergafwaarts. Hij wist na het gevecht met Woodley nog Donald Cerrone in 2017 te verslaan, maar dit was de laatste keer dat de voormalig UFC welterweight kampioen een gevecht won. Zo verloor Lawler zijn laatste vier gevechten.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »