breaking news

Nick Diaz geeft niet op waar hij verblijft en wordt geschorst door USADA

June 30th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist heeft de UFC een statement naar buiten gebracht waarin zij vermelden dat Nick Diaz verzuimd heeft zijn zogenaamde “Whereabouts” door te geven. Dit wordt door anti doping autoriteit USADA gezien als een overtreding waar een schorsing op kan volgen.

Iedere atleet binnen de UFC moet zijn Whereabouts doorgeven. Dit, zodat USADA out-of-competition dopingtesten af kan nemen. Nick Diaz heeft in de afgelopen 12 maanden 3 keer verzuimd om zijn whereabouts door te geven. Dit levert hem waarschijnlijk een schorsing op.

Nick Diaz vocht zijn laatste partij in januari 2015 waar hij het opnam tegen Anderson Silva. Silva won via een Unanimous Decision maar deze uitslag werd later omgezet naar een No Contest omdat zowel Diaz (marihuana) en Silva (anabolen steroïden) de dopingregels hadden overtreden. Omdat het de tweede keer was dat Diaz werd “betrapt” kreeg hij een schorsing van maar liefst 5 jaar. Deze schorsing werd later herzien en verlaagd naar 1,5 jaar.

Diaz mocht vanaf juli 2016 weer vechten maar heeft sindsdien niet meer in de Octagon gestaan. Diaz heeft een aantal gevechten dat hem werd aangeboden afgewezen en het lijkt er steeds meer op dat we Nick Diaz in 2015 voor het laatst in de Octagon hebben gezien.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »