breaking news

New Yorker Randy Brown krijgt gevecht tegen George Sullivan in Brooklyn

December 14th, 2016 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag wist Newsday.com te melden dat ook New Yorker Randy Brown aan de UFC 208 card in Brooklyn, New York is toegevoegd. De talentvolle vechter uit Queens neemt het op tegen George Sullivan. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden op 11 Februari 2017 in het Barclays Center.

Randy Brown (MMA 9-1/UFC 3-1) is een Jamaicaans-Amerikaanse MMA vechter die sinds dit jaar voor de UFC vecht. Brown werd ontdekt tijdens het populaire programma ”Dana White Looking for a Fight”. Randy Brown die Ring of Combat Kampioen was, maakte zijn debuut tegen Matt Dwyer in Januari van dit jaar. Brown won via Unanimous Decision. Vervolgens liep Brown in April tegen zijn eerste (en voorlopig laatste) verlies op tegen TUF 21 castmember Michael Graves. Vijf maanden later revancheerde Brown zich voor zijn verlies door TUF Latin America 2 winnaar Erick Montaño in de derde ronde te finishen via Guillotine Choke Submission. Afgelopen Zaterdag zou Brown het opnemen tegen Charlie Ward, maar die kreeg zijn visum niet rond waarna Brian Camozzi als vervanger werd aangewezen. Brown leek van de opponentenwissel weinig problemen te hebben en finishte Camozzi in de tweede ronde via TKO.

George Sullivan (MMA 17-5-0-1/UFC 3-2-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen nadat hij zijn Cage Fury FC belt liefst viermaal had verdedigd. Sullivan werd gekoppeld aan Mike Rhodes. Rhodes maakte als RFA Kampioen ook zijn debuut voor de UFC. Sullivan wist het gevecht over drie rondes uiteindelijk te winnen via Unanimous Decision. Nadat Sullivan in hetzelfde jaar Igor Araújo voor eigen publiek KO wist te slaan, kreeg hij in Tim Means een zeer sterke tegenstander in 2015. Means bleek te sterk en finishte Sullivan via Arm-Triangle Choke in de derde ronde. Drie maanden later revancheerde Sullivan zich voor zijn verlies door Dominic Waters via Unanimous Decision te verslaan. In 2016 vocht Sullivan slechts een keer. In Januari werd in de eerste ronde via KO verloren van de Rus Alexander Yakovlev. Sullivan zou het later dat jaar opnemen tegen Hector Urbina, maar werd door USADA van het evenement afgehaald nadat hij zelf had aangegeven iets te hebben gebruikt wat tegen de regels zou kunnen zijn. USADA legde Sullivan een schorsing op van 1 jaar. Deze schorsing loopt af op 30 Januari 2017, waardoor Sullivan in Februari 2017 gewoon kan vechten.

pixlr_20161214103127173

Leave a Reply

Translate »