breaking news

New Yorker Chris Weidman vecht tegen Yoel Romero tijdens UFC 205 in New York

September 8th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft het nog niet bevestigd, maar Yoel Romero deed dit wel op zijn Instagram account. Chris Weidman vs. Yoel Romero is een feit tijdens UFC 205 in Madison Square Garden.

Chris Weidman (MMA 13-1/UFC 9-1) keert terug in de Octagon. De voormalig UFC Middleweight Kampioen verloor zijn titel tijdens UFC 194 eind vorig jaar tegen Rockhold. De rematch stond gepland voor eerder dit jaar, maar helaas voor Weidman raakte hij geblesseerd. Weidman weet dat hij met een overwinning tegen Romero voor eigen publiek weer in de race is voor een titelgevecht. De vraag is alleen wat er gaat gebeuren in de Middleweight divisie. Michael Bisping die als vervanger van Weidman de belt won van Luke Rockhold verdedigt zijn belt tegen Henderson een maand eerder. En met ”Jacaré” Souza en diezelfde Luke Rockhold in de wachtkamer zijn er genoeg contenders die voor eremetaal willen gaan.

Een van die andere contenders is Yoel Romero (MMA 12-1/UFC 7-0). Romero won op hetzelfde evenement waar Weidman zijn belt verloor tegen ”Jacaré” Souza en leek de volgende te zijn die voor de belt zou gaan vechten. Echter werd Romero in een ”out of competition” test betrapt op verboden middelen en kreeg hij een schorsing aan zijn broek. Die schorsing is inmiddels voorbij waardoor de Cubaan weer mag vechten. De zilveren medaille winnaar van Sydney 2000 in Freestyle Wrestling heeft nog altijd niet verloren in de Octagon. Ondanks zijn worstelachtergrond beslist Romero het gros van zijn gevechten via KO. Van zijn twaalf overwinningen won Romero er liefst tien via een KO en gingen de andere twee naar de judges scorecards.

UFC 205 zal plaatsvinden op 12 November 2016 in de Madison Square Garden Arena te New York, New York.

weidie

Leave a Reply

Translate »