breaking news

New York verbiedt UFC 249: Khabib vs. Ferguson

March 18th, 2020 | by Lennart Van Arendonk
New York verbiedt UFC 249: Khabib vs. Ferguson
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) is op 19 april 2020 niet welkom in New York. De New York State Athletic Commission geeft vanwege veiligheidsredenen geen groen licht voor het evenement. Dit betekend dat Dana White het hele circus moet optillen en ergens anders moet opzetten. Het is nog onbekend waar dit zal zijn.

Het gevecht tussen de UFC Lightweight kampioen Khabib Nurmagomedov en uitdager Tony Ferguson is zeer gevoelig onderwerp. Dit omdat beide vechters al meerdere keren tegenover elkaar zijn ingeroosterd, maar door verschillende redenen niet konden vechten. Ook nu lijkt het gevecht een vloek te hebben.

De commissie gaf een verbod op het evenement in de Barclays Center van Brooklyn: “Out of an abundance of caution and in line with recent guidance issued by the Center for Disease Control and New York State, the New York State Athletic Commission informed the UFC that UFC 249 cannot be held in NY.”

Het mag geen verassing zijn dat alle gevechten op het moment op de schop gaan. Zo zal er deze maand geen trap of stoot gemaakt worden en zijn de voorgaande UFC evenementen geannuleerd.

Dana White is echter zeer zeker van het gevecht tussen Khabib en Ferguson. Zo is hij in staat om het gevecht zonder publiek op een toegestane locatie, waar dan ook ter wereld te organiseren.

Andere atleten die op deze kaart staan zijn Rose Namajunas, Magomed Ankalaev, Jeremy Stephens, Urijah Hall en Ben Rothwell. Het is onbekend of de gehele kaart elders gaat plaatsvinden.

Comments are closed.

Translate »