breaking news

Nederlandse Vechtsportautoriteit lyrisch over GLORY Collision 2

February 4th, 2020 | by Redactie
Nederlandse Vechtsportautoriteit lyrisch over GLORY Collision 2
GLORY
0

Het is inmiddels ruim twee maanden geleden dat GLORY het grootste kickboks evenement ooit in Nederland organiseerde. Buiten dat het spektakel in het GelreDome in Arnhem zeer geslaagd was, heeft ook de Nederlandse Vechtsportautoriteit en burgemeester Marcouch zich zeer complimenteus uitgelaten over het evenement.

Controleurs van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, die samenwerkt met de Nederlandse overheid op het gebied van regelgeving en veiligheid rond vechtsporten in het land, hebben verschillende aspecten van het COLLISION 2 evenement gemonitord. De categorieën waar het evenement op werd beoordeeld waren onder andere ‘openbare orde en veiligheid’, ‘veiligheid van atleten’, ‘fair play’, ‘goed bestuur’ en ‘financiële transparantie’. GLORY bleek te voldoen aan de vereiste standaarden in elke categorie, of deze te overtreffen.

Hierover zegt een woordvoerder het volgende: “GLORY Kickboxing heeft een evenement op Champions League-niveau geproduceerd en daarmee een groter tv-publiek getrokken dan de wereldkampioenschappen wielrennen en schaatsen, wat na voetbal bij ons de grootste sporten zijn,” zei Peter Kwint, woordvoerder van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Dit evenement onderstreept dat kickboksen nu in Nederland een mainstreamsport is. Hiermee heeft GLORY een nieuwe standaard voor vechtsporten neergezet.”

Ook de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, was zeer tevreden over GLORY Collision 2. “We kunnen terugblikken op een prachtig sportspektakel. GLORY en de hulpdiensten verdienen een groot compliment, net als de bezoekers. Samen hebben we er een onvergetelijke avond van gemaakt.” Aldus Marcouch.

Marshall Zelaznik, CEO van GLORY, was op zijn beurt ook zeer tevreden over het evenement. Hij zegt hierover het volgende: “Dit was een mijlpaal voor GLORY en we willen burgemeester Marcouch en zijn bestuurders, de politie van Arnhem, de hulpdiensten en de Nederlandse Vechtsportautoriteit bedanken voor hun harde werk en hulp om dit mogelijk te maken. Nederlandse sportliefhebbers hebben al lang een uitstekende reputatie, en die maakten ze ook bij dit evenement weer waar. Er vond in de menigte geen enkel incident plaats, en de sfeer was van begin tot eind geweldig.”

GLORY Collision 2 was dus zowel binnen als buiten de ring een groot succes. De kans dat GLORY haar volgende grote evenement in Nederland gaat houden is hiermee aanzienlijk toegenomen.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »