breaking news

Nederlandse amateurpartijen worden verlengd naar 3X3 minuten

May 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Bij bekende Nederlandse organisaties als RINGS Events en North vs. The Rest zijn er Mixed Martial Arts gevechten georganiseerd met een lengte van twee keer drie minuten. Echter kwamen hier regelmatig onbesliste partijen op uit. Wanneer beide vechters een ronde domineren wordt er geen derde ronde toegevoegd om een beslissing te maken. Sinds kort lijkt het erop dat de Nederlandse MMA wereld deze partijen gaat verlengen. Zo moeten de vechters bij de World Full Contact Association (WFCA) zich voorbereiden op drie keer drie minuten.

Bij organisaties als de Ultimate Fighting Championship en Bellator MMA wordt er gestreden in drie rondes van vijf minuten. Het is aan de atleten van het main event om te presteren in een gevecht van vijf rondes van vijf minuten. Ook bij de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter wordt er altijd een winnaar uitgekozen. Als hier na twee rondes geen beslissing valt, wordt er een extra derde ronde ingezet waarin de vechters een laatste kans krijgen om de jury te overtuigen. Uiteraard kan een submission of (technische) knock-out de partij voor de bel beëindigen.

Wanneer tegenstander A in een Nederlandse amateurwedstrijd de eerste ronde weet te winnen, maar vervolgens de tweede ronde verliest, kiest de jury ervoor om de partij als onbeslist te beëindigen. Na een maandenlange training krijg je als vechter hier geen voldaan gevoel bij. Verschillende organisaties hopen daarom met deze nieuwe regeling de onbesliste partijen te verminderen. Atleten zullen een nog grote test krijgen waarin zowel een steengoede conditie als een uithoudingsvermogen wordt gevraagd.

Het MMA reglement van de World Full Contact Association (WFCA) is al aangepast. De professionele partijen en gevechten om de titel zullen beslist worden in drie keer vijf minuten. Een onbesliste uitslag blijft bij zowel amateurpartijen als professionele partijen een optie. Enkele weken geleden stonden de MMA vechters van het MSN Gala van Rumble Events in Delfzijl al drie keer drie minuten op het canvas. Ook The Trails of Woerden 6 gaat werken met dit reglement. Hier staan ruim tien MMA partijen op de agenda.

Comments are closed.

Translate »