breaking news

Nederlands succes tijdens Kunlun 54

October 31st, 2016 | by Redactie
Nederlands succes tijdens Kunlun 54
Kickboksen
0

Gisteren werd in Hubei, China Kunlun 54 georganiseerd. Tijdens dit evenement stonden er oorspronkelijk 11 kickboks partijen en 2 MMA partijen op het programma.

Helaas werd de Mohammed Mezouari ziek in aanloop van zijn partij waardoor hij het afgesproken gewicht van 70 kg niet kon halen. In eerste instantie werd er afgesproken om een “superfight” op een hoger gewicht tegen Davit Kiria te vechten maar team Oltmani waar Mohammed onderdeel van is zag hier toch van af.

Voor Cedric Manhoef was Kunlun 54 een succes. Tijdens zijn kwartfinalepartij voor de titel tot 70 kilogram moest hij het opnemen tegen de sterke Wu Xuesong. Manhoef vocht een sterke partij met slagenwisselingen over en weer. Uiteindelijk wist Mahoef Wu Xuesong aan het eind van de derde ronde op een knock down te trakteren via een prachtige combinatie van knieën en stoten. Deze 8 tellen zorgden ervoor dat de jury genoeg overtuigd was van een overwinning van Manhoef.

Tijdens Kunlun 54 werden ook de kwartfinale voor de vrouwen -61,5 kilogram titel afgewerkt. Hierin nam de Nederlandse Anissa Haddaoui het op tegen Marisa Pires. Haddaoui vocht een uitstekende partij waarin zij steeds de controle had. Haddaoui ging er steeds agressief in en het was een wonder dat Pires op haar benen kon blijven staan.

Ook de Belgische Anke van Gestel vocht tijdens dit evenement. In een spannende partij wist zij via een beslissing te winnen tegen Candice K Mitchell.

Tweet 20

Leave a Reply