breaking news

Nederland nadert het UFC goud

February 10th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Nederland nadert het UFC goud
UFC
0

Recent vocht Alistair Overeem nog voor de titel tegen de kampioen Stipe Miocic. Op 8 april 2017 staat Gegard Mousasi ingeroosterd tegenover Chris Weidman. Een gevecht dat hem hoogstwaarschijnlijk de sleutel kan geven voor een gevecht om de titel. En aanstaande zaterdag 11 februari vecht Germaine de Randamie tegen Holly Holm voor de UFC Featherweight titel. Het MMA goud ligt meervoudig op de stoep van het kickboksland.

Toen Alistair Overeem op 30 December 2011 zijn introductie maakte bij de promotie, waren de verwachtingen toren hoog. Overeem wist hier een aantal goede stoten en trappen te plaatsen op het lichaam van Brock Lesnar en slaagde erin om de partij te beëindigen in de eerste ronde. Deze overwinning zou hem het podium geven om de strijd aan te gaan tegen de Heavyweight kampioen Junior dos Santos. Helaas zorgde een positieve uitslag op illegale prestatiebevorderende middelen ervoor dat hij zijn plek moest afstaan aan invaller Frank Mir.
Enkele partijen en jaren later heeft Overeem zich opnieuw bewezen. Op 10 december 2016 stapt hij de wereldberoemde Octagon in om de strijd aan te gaan tegen de kampioen Stipe Miocic. Het goud is in meer dan zeventien jaar nog nooit zo dichtbij geweest.
Even lijkt het erop dat Overeem de winst naar zich toe trekt, maar dan weet kampioen Miocic de partij te beëindigen met een knock-out. Het thuispubliek in Cleveland, Ohio juicht en het goud blijft in Amerika.

Gegard Mousasi is nog niet in aanraking gekomen voor het goud bij de UFC. Na het behalen van de Cage Warriors Middleweight titel, de DREAM Middleweight en Light Heavyweight titel en de Strikeforce Light Heavyweight titel mist er nog één titel om zijn middel. Mousasi staat momenteel bijna bovenaan de ladder om te vechten voor het goud. Na het winnen van Thales Leites, Thiago Santos, Vitor Belfort en Uriah Hall, is het op 8 april 2017 zijn taak om te strijden tegen de oud kampioen Chris Weidman. Een spectaculaire overwinning zou hem de sleutel kunnen geven naar een titel gevecht.
Echter zit de Middleweight vol talent. Niet alles Mousasi weet zijn weg naar de top te bereiken, ook Ronaldo ‘Jacare’ Souza en Yoel Romero mogen genoemd worden. Souza staat momenteel ingeroosterd tegen Tim Boetsch. Als de Braziliaan deze partij wint, zou Mousasi misschien nog even een beurt moeten wachten. Dana White heeft Romero het titel gevecht tegen kampioen Michael Bisping al toegezegd.

Enkele weken geleden werden wij verrast met een Featherweight gevecht tussen oud kampioen Holly Holm en de Utrechtse Germaine de Randamie. Na het introduceren van de Bantamweight en Strawweight divisie, kiest de promotie er nu ook voor om een vrouwelijke Featherweight divisie te starten. Aanstaande zaterdag 11 februari 2017 staan Holm en de Randamie in de Octagon van Brooklyn, New York om het publiek te trakteren op een spectaculair gevecht. Waar eerst Holly Holm al (zwaar) favoriet is aangewezen. Lijken de statistieken gedraaid zijn en is nu de Randamie aangewezen als favoriet. Beide dames hebben partijen voor de bel afgemaakt. Er kan dan ook van alles gebeuren. Over enkele dagen kan Germaine zich de tweede Nederlandse UFC kampioen noemen.

Op dit moment is Bas Rutten nog de eerste en enige Nederlandse die het goud heeft bereikt. Hij won de UFC Heavyweight titel op 7 mei 199 tijdens UFC 20.

Comments are closed.

Translate »