breaking news

Natan Levy maakt UFC debuut tegen Rafa Garcia tijdens UFC evenement op 20 november

September 6th, 2021 | by Marcel Dorff
Natan Levy maakt UFC debuut tegen Rafa Garcia tijdens UFC evenement op 20 november
UFC
0

Natan Levy gaat zijn lang verwachte UFC debuut maken. De ongeslagen Israëliër gaat het opnemen tegen de Mexicaan Rafa Garcia in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Natan Levy (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Israëlische MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2018 de overstap maakte naar de professionals. Levy sloot zich aan bij de Syndicate MMA gym in Las Vegas. De Israëliër kwam vijfmaal uit voor de LFA organisatie en won al zijn partijen. Levy zou vervolgens in November 2020 zijn zesde partij voor de LFA gaan vechten. Echter had de UFC een vervanger nodig om het tegen Shaheen Santana op te nemen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Levy nam de partij een gewichtsklasse hoger aan met een dag voorbereiding. Levy vocht zeer sterk en versloeg Santana via een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde Levy een ticket naar de UFC op. Levy zou vervolgens zijn debuut maken in April 2021 tegen Austin Hubbard. Echter raakte Levy geblesseerd en moest hij zich terugtrekken.

Embed from Getty Images

Rafa Garcia (MMA 12-2/UFC 0-2) is een Mexicaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Garcia wist in zijn derde partij al de SMF Promotions titel te winnen en tekende na vier overwinningen in evenveel partijen een contract bij de Combate Americas organisatie. Na vier achtereenvolgende overwinningen bij de organisatie mocht Garcia zijn eerste Main Event vechten tegen Edgar Escarrega. Garcia imponeerde met een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Nadat vervolgens ook werd gewonnen van UFC veteraan Estevan Payan en Erick Gonzalez mocht Garcia in Februari 2020 voor de titel vechten tegen Humberto Bandenay. Garcia won de partij via Unanimous Decision en was de nieuwe kampioen. Mede in verband met COVID-19 zou Combate Americas nauwelijks nog evenementen inplannen en kon Garcia zijn titel nooit verdedigen. De Mexicaan tekende in Maart 2021 een contract bij de UFC. Hij debuteerde op short notice tegen Nasrat Haqparast. Garcia verloor via Unanimous Decision. Helaas kon Garcia ook in zijn tweede UFC partij niet zijn eerste overwinning pakken. Via Unanimous Decision werd verloren van Chris Gruetzemacher.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »